TRADICIJOS TĘSIAMOS 

Minint miestelio gimtadienį, Kriukų seniūnijos vyrų komandos dalyvavo krepšinio varžybose (turnyras dėl pandemijos vasario 16 d. buvo atšauktas).

Kriukų jaunimo, Kriukų, Lieporų, Skakų ir Mero komandos rankų taiklumą pasitikrino jau 29-tą kartą. Sulaukėme ir LR seimo nario Virgilijaus Aleknos, kuris jau ne pirmą kartą dalyvauja mūsų šventėje ir žaidžia Mero komandoje.

Krepšnio varžybų nugalėtojai:

I vieta - XXXII laidos komanda

II vieta - Lieporų komanda

III vieta - Kriukų komanda

Baudų mėtymo laimėtojai:

I Domantas Pocius

II Žygimantas Gailius

III Tadas Samaitis

Tritaškių mėtymo laimėtojai:

I Ovidijus Šlepikas

II Virginijus Jarulis

III Karolis Rimša

Ačiū mokyklos bendruomenei, Kriukų seniūnei ir Joniškio rajono Merui už bendradarbiavimą.


Dabartinės lietuvių kalbos žodyne žodis „lizdas“ turi 10 reikšmių.
Lizdas – tai gimtinė, namai, šeima, tai kieno nors susitelkimo vieta. Apie Kriukų mokyklą – seniausią rajone – bendruomenė telkiasi jau 194 metus. Rimtai, grakščiai, žaismingai...
Rimtai – nors seneliai, bet taikome šiuolaikišką ugdymą, įgyvendiname SEU programas.
Grakščiai – esame sveikatą stiprinanti mokykla, auginame vaistažoles, jas ruošiame ir dovanojame svečiams. Žaismingai – esame aktyvūs, pozityviai reaguojantys į pokyčius, – išsijungę, greitai persikrauname ir vėl šviečiame – dirbame susitelkę ir draugiškai. Kaip paukštukai – pavasarį išskrendantys, kad rudeniop vėl sugrįžtume... Nes čia mes laukiami, girdimi, gerbiami, mylimi...


ŠEŠTOJI, PASKUTINĖ STOVYKLOS „APLINK LIETUVĄ SU DRAUGU" DIENA

Kelionių maratoną baigiame Anykščiuose. Išbandėme vasaros rogučių trasą, pasivaikščiojome Lajų taku, kabančiu tiltu, apžiūrėjome inkilų kolekciją, vabzdžių viešbutį, smagiai pasivaikščiojome Eko basų kojų ir išnykusių gyvūnų takais, aišku, aplankėme ir Puntuką. Po pietų smagiai laiką leidome „Labirintų parke", o stovyklą baigėme Anykščių šilelyje, užkopdami į „Laimės žiburį".
Smagios vasaros, daug įspūdžių ir iki susitikimo kitais metais.


PENKTOJI STOVYKLOS „APLINK LIETUVĄ SU DRAUGU" DIENA

Keliaujame į jau gerai pažįstamą miestą — Šiaulius. Čia yra vienas seniausių saldainių fabrikų Lietuvoje— „Rūta". Muziejuje susipažįstame su šokolado atsiradimo istorija, sužinome, kaip, kas ir kada Šiauliuose ėmė gaminti šokoladinius saldainius ir patys pabandome jų pasidaryti, kad pradžiugintumėme saldžiomis lauktuvėmis namiškius.

Po pietų laiką leidžiame kino teatre žiūrėdami smagią animacinę komediją „Spurguliai", pakeliui namo aplankome Jurgaičių piliakalnį - Kryžių kalną.


KETVIRTOJI STOVYKLOS „APLINK LIETUVĄ SU DRAUGU" DIENA

Šį kartą pasukome Kelmės link: susipažinome su miestu, krašto muziejuje daug sužinojome apie indėnų buitį ir papročius, sėdėdami vigvame klausėmės pasakojimų, gėrėme ant laužo virtą indėnišką matė arbatą ir ragavome kukurūzinius irokėzų paplotėlius, šaudėme iš lankų į taikinius. 300 metų senumo rūsyje nusilipdėme dubenėlį savo augintiniui. Taip pat aplankėme Kurtuvėnų dvarą, daug įdomaus sužinojome regioninio parko lankytojų centre, vaikščiodami „tarp milžinų".


TREČIOJI STOVYKLOS „APLINK LIETUVĄ SU DRAUGU" DIENA

Tęsiame keliones po Lietuvą ir šį kartą patraukėme į pajūrį: delfinariume susižavėję stebėjome kaliforninių jūrų liūtų ir delfinų pasirodymą, muziejuje-akvariume susipažinome su jūros augmenija ir gyvūnija. Daugelis stovyklautojų pirmą kartą kėlėsi keltu ir gyvai stebėjo gyvūnų pasirodymus.

Smagu buvo „Dino parke" klajoti veidrodžių labirintais, susipažinti su kažkada žemėje gyvenusiais dinozaurais.


ANTROJI STOVYKLOS „APLINK LIETUVĄ SU DRAUGU" DIENA

Antroji diena taip buvo labai intensyvi ir kupina įspūdžių: vykome į Biržų kraštą. Ėjome ilgiausiu pėsčiųjų tiltu per Širvenos ežerą, dalyvavome „Sėlos" muziejaus edukacijoje „Tvirtovės arsenalas — kunigaikščių Radvilų pasididžiavimas", įkopėme net į mėnulį — Kirkilų apžvalgos bokštą, pasigėrėjome karstiniais ežerėliais ir smegduobėmis. Pojūčius paaštrino Eko basų kojų takas. Dvargalių avių ūkyje sužinojome, kad avis ne tik aprengia, bet ir pamaitina. Kirkilų pramogų parke išbandėme jėgas šaudydami iš lanko, mini golfo lauke. Triušių saloje smagiai laiką leidome su triušiukas, maitinome morkomis. Daug emocijų sukėlė gravitacinis ir siaubo namas, iliuzijų tunelis.


PIRMOJI STOVYKLOS „APLINK LIETUVĄ SU DRAUGU" DIENA

Stovyklautojai susipažinę, pasižadėję būti draugiškais, gavę stovyklautojo pasus, užtraukė kelioninę dainelę ir išvyko į Pasvalį, kur krašto muziejuje dalyvavo edukacijoje „Apie bitučių darbus", susipažino su miestu, pramogavo "Raubonių dinozaurų parke", sporto mokyklos baseine gilino plaukimo įgūdžius. Nors karštis ir alino, namo grįžo kupini gerų emocijų ir įspūdžių.


Paskutinę mokslo metų dieną trečiokai ir antrokai praleido aktyviai: pramogavo Pasvalio smegduobių parke ir įtvirtino plaukimo įgūdžius Pasvalio sporto mokyklos baseine.


Tarptautiniam vaikų piešinių konkursui „Išgirsti pačią slapčiausią gamtos kalbą” 2021 metais pateikta 1203 kūrybiniai darbai iš 10 šalių: Baltarusijos, Kinijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Rusijos, Slovėnijos, Švedijos, Vokietijos, Indijos. Vertinimo komisijos sprendimu keturiose amžiaus grupėse 111-kos kūrybinių darbų autoriai pripažinti konkurso laureatais.

7-10 metų amžiaus vaikų grupėje laureatais tapo ir du mūsų mokyklos mokiniai: Amanda Žvirblytė (2 kl.), Valentinas Krincius (3 kl.). O Aurėja Sutkutė (3 kl.), Milda Gaurilovaitė (4 kl.), Vanesa Šinauskaitė (5 kl.) ir Vaida Vaitekūnaitė (7 kl.) apdovanotos padėkos raštais. Mokinius konkursui paruošė dailės-technologijų mokytoja Daiva Butkienė.

Mokyklos administracija laureatus paskatino išvyka į Panevėžio gamtos mokyklą, kurioje jie su tėveliais aplankė edukacines erdves, piešinių parodą.

Nuoširdžiai sveikiname visus konkurso dalyvius, laureatus ir tikimės, jog mokiniai užmegs dar stipresnį emocinį ryšį su mus supančia gamtine aplinka!


PASKUTINIO SKAMBUČIO ŠVENTĖ

Birželio 18 d. Kriukų pagrindinėje mokykloje vyko paskutinio skambučio šventė, kurią ruošė devintokai. Pasveikinti dešimtokų atvyko Kriukų seniūnijos kolektyvas, mokinių tėveliai ir draugai. Mokyklos direktorė Rita Šilinienė įteikė pagrindinio ugdymo baigimo pažymėjimus, diplomus bei padėkas už laimėjimus įvairiuose konkursuose ir olimpiadose. O dešimtokai negailėjo gražių žodžių ir žiedų savo auklėtojai Irenai Kenzgailienei, visam mokytojų kolektyvui.


Visus metus trečiokai (mokytoja I. Gylytė) vykdė projektą STEAM „Mažieji tyrinėtojai": stebėjo vikšro (lervos) virtimą lėliuke, įsisupusią į koloną (ar kokoną) kol pagaliau išsirito nuostabūs drugeliai. Pristatėme jau trečius metus vykdomą veiklą - auginame, stebime ir tyrinėjame dviejų degu gyvenimą, elgseną, nuotaikas, gaudome ir pabėgusius - praėjusio karantino metu vos pavyko surasti, nes jie nemėgsta vienatvės. Auginome ir stebėjome žuvytę Gaidelį.

Vieną mėnesį skyrėme vandeniui ir įvairioms jo būsenoms. Nuotoliniu būdu atlikome įvairius bandymus: stebėjome difuziją, kuo karštas vanduo virsta susidūręs su šaltu oru, ką galima padaryti iš sniego, pasitelkus išmonę. Vasario mėnesį tyrinėjome pėdsakus sniege - ne tik kokius palieka įvairūs žvėrys ir paukščiai, bet ir kokius paliekame mes, žmonės. Ši veikla labai patiko, nes tokią galimybę vaikai turėjo pirmą kartą - tiek sniego jie neprisimena. Stebėjome gamtą žiemą. Padėjome paukšteliams. Sulaukę pavasario, sėjome, sodinome ir stebėjome dygimo ir augimo procesus. Dauginome įvairiaspalvius margenius, auginome ir Motinos dienos proga padovanojome savo mamytėms ir močiutėms.

Kovą stebėjome grįžtančius paukščius: kaip jie elgiasi, kaip ir kur suka lizdus, kokie jie. O Valentino tėveliai net inkubatorių nupirko, kad galėtų stebėti ne tik laukinius, bet ir naminius paukščius.

Vaikams labai patiko stebėjimai - už visus metus vykdytas veiklas visi buvo apdovanoti ne tik įdomia patirtimi, bet ir padėkos raštais.


POPIETĖ „PASIDŽIAUKIME KARTU"


Priešmokyklinukai ir antrokai pramogavo Šiauliuose: pasivaikščiojo prie Talšos ežero, aplankė Geležinę lapę. Nuvykę į V. Kavaliauskienės katinų muziejų, susipažino ir pirmą sykį pamatė muziejaus direktorių katiną Perlą, pasigrožėjo gausia kolekcija katinų statulėlių ir mini zoologijos sodeliu. Daug juoko ir gerų emocijų sukėlė kalbanti papūga. Jaunųjų gamtininkų centre mokiniai jodinėjo poni žirgais.


Prasidėjusią vasarą pradinukai leidžia aktyviai sportuodami, gerindami plaukimo igūdžius, išbandydami naujus žaidimus. Ypač smagu buvo kvadrato aikštelėje sulaukti Joniškio rajono mero Vitalijaus Gailiaus ir administracijos direktoriaus Tomo Armonavičiaus pagalbos.


Birželio 16 d. 6-8 klasių mokiniai vyko pramogauti į Raubonių parką. Smagu, kad pramogų parke visi turėjo daug aktyvios veiklos: plaukiojo elektrinėmis valtimis, išmėgino skriejančias kėdes, šokinėjo ant batuto. Mokiniai aplankė ir maitino gyvūnus, apžiūrėjo buities muziejų. Didžiausią įspūdį paliko Tarzano kelias. Tos 4 valandos skriete praskriejo. Vaikai grįžo kupini įspūdžių, šiek tiek pavargę, bet laimingi.


Birželio 11 d. trylikai IV klasės mokinių buvo įteikti Pradinio ugdymo baigimo pažymėjimai.

Šventės metu pasidžiaugta aukštesniuoju lygiu  baigusia Milda Gaurilovaite ir jai įteiktas mokyklos padėkos raštas. 
Padėkomis, džiaugsmo raštais, diplomais, asmeninėmis dovanomis apdovanoti gabiausi, aktyviausi, labai gerai lankę mokyklą, sportiškiausi, padarę pažangą mokiniai. Šie visi apdovanojimai ne tik iš mokykloje pasiektus rezultatus, bet ir iš Tarptautinio edukacinio konkurso „Olympis 2020", „Olympis 2021"; Tarptautinio matematikos konkurso „Kengūra"; Tarptautinio informatikos ir informatinio mąstymo konkurso „Bebras" (aktyviausia klasė - dalyvavo net 11 mokinių); iš dailaus rašto konkurso spec. poreikių mokiniams, iš įvairių dailės konkursų, olimpiadų...Sveikino mokyklos direktorė Rita Šilinienė, III klasės mokiniai  su mokytoja Ilona, tėveliai, močiutės.
 
                           IV klasės mokytoja O. Survilienė

Joniškio Jono Avyžiaus bibliotekos Kriukų filialo bibliotekininkė - pasakų tetulė, pradinukus, persirengusius įvairių pasakų personažais, pakvietė į pasakų popietę. Jai padėjo katinas Matroskinas – mokytoja Vaida, dėdė Šarikas – mokytoja Ilona ir mama — mokytoja Onutė. Visų pirma, visi „susėdo" į traukinį ir išvyko į Rūgpienių kaimą, „sugedusiu telefonu" pranešė mamai, kur atvyko, tada Pelenei padėjo išrūšiuoti grūdus, pupeles ir graikiškus riešutus; po to mokėsi melžti karvę (pirštinė su vandeniu). Nuvykę pas Eglę žalčių karalienę, padėjo žalčiui pagauti uodegą. Išmanusis Ivanas kvietė pasukti galveles ir rasti atsakymus į painus klausimus. Tą popietę aplankėme dar kelias pasakas, linksmai žaidėme, pramogavome. Ačiū bibliotekininkei Violetai už žinias, dovanas ir smagiai praleistą laiką!


Birželio 15 d. Kriukų pagrindinėje mokykloje vyko Tyrėjų diena „Jie garsino mūsų kraštą“, skirta prisiminti žmones, kurių vardais pavadinti kabinetai. 5–9 kl. moksleiviai ieškojo medžiagos apie juos internete, lankėsi mokyklos muziejuje ir bibliotekoje.

Šeštokai klausėsi mokytojos O. Survilienės pasakojimo apie mokyklos direktorių ir pradinių klasių mokytoją, Juozą ir Eleną Bučus, kurie paliko neišdildomą pėdsaką mokyklos istorijoje.

9 kl. moksleiviai ne tik paruošė pristatymą apie Regina Čeputienę, bet ir pagerbė visus išėjusius mokytojus, aplankydami jų kapus Kriukų miestelio kapinėse.

Penktokai, jauniausieji „tyrinėtojai“, piešė mokyklą garsinusių žmonių portretus ir surengė parodą, kurioje apsilankė visi moksleiviai.

Septintokai pasidalino informacija apie Igną Skrupskelį, kurio atminimui mokykloje yra pastatytas koplytstulpis.

Neliko nepaminėtas ir Stanislovas von Goesas, apie kurį pristatymą parengė 8 kl. moksleiviai. Ne visus svarbius mokyklos istorijai žmones paminėjome šiandien, bet tyrėjų diena tęsis ir kitą dieną, kai į veiklas įsijungs ir dešimtokai.

Moksleiviai pasidžiaugė atliktais darbais, praplėstomis žiniomis apie mokyklos istoriją ir pasidalinta informacija su draugais.


Birželio 15 d. 10 klasės mokiniai ir klasės vadovė I. Kenzgailienė paskutinį kartą kartu iškylavo Žagarėje. Jie aplankė „Meilės salą", praėjo Ozo pažintiniu taku, lankėsi poilsio zonoje. Iškylos metu pasidalino 6 metų, praleistų kartu, prisiminimais, žaidė žaidimus.


Birželio 14 d. mokyklos 6-10 klasių mokiniai rinkosi į sporto šventę, kurios tikslas aktyvinti, skatinti sportuoti ir rūpintis savo sveikata. Mokiniai žaidė krepšinį, futbolą, kvadratą, varžėsi lengvosios atletikos, smiginio, lauko žaidimų rungtyse, krepšinio estafetėse. Džiugu, kad sporto šventėje gausiai dalyvavo visų klasių mokiniai.


Trečiokai su mokytoja Ilona Gylyte visą gegužės mėnesį vykdė iniciatyvą „Judanti klasė". Mūsų klasė juda ne tik šios iniciatyvos metu - judame visus metus. Žiemą žygiavome su savo šeima ir pavieniui, po nuotolinių pamokų laiką leisdavome keliaudami į gamtą. Mėnesį pradėjome labai aktyviai - pamokas pradėdavome mankšta lauke, o jas baigdavome Zumba ritmu. Po kiekvienos pamokos vėl lėkdavome į lauką mankštintis, sportuoti stadione su treniruokliais, prakaitą lieti su iDance šokio lentomis. Mokymasis nuotoliniu būdu nesutrukdė judėti namuose pagal galimybes: žygiai po pamokų ir savaitgaliais su programėle Walk15, važinėjimasis dviračiais, paspirtukais, riedučiais, šokinėjimas ant batuto.

Kasdien nueita po 15000 žingsnių, o kai kurie mokiniai įveikė ir dar daugiau. Geriamo vandens visada turime po ranka - ne tik sportuodami, bet ir pamokų metu.

Įvykdėme 60+60+60 aktyvių minučių po pamokų.

Birželio mėnesio veiklas vėl tęsiame, nes tai jau tapo mūsų įpročiu: važiuosime į baseiną, eisime Šiauliuose Walk15 žygyje su tėveliais.


Pradinukai atradimų savaitę pradėjo STEAM diena: iš acto ir sodos gamino „ugnikalnius" ir stebėjo jų "išsiveržimą", nagų laku ant vandens tapė paveikslus, gaminosi skraidykles iš plunksnų ir plastilino, spėjo ir praktiškai tikrino kuri toliau nulėks, tapė bendrą piešinį ant skaidrios plėvelės ir stebėjo coca colos fontanus.


Šiemet minime 80 metų nuo pirmųjų trėmimų 1941 metais, kai per vieną savaitę iš Lietuvos buvo ištremta apie 17 500 žmonių. Šiais metais Gedulo ir vilties dienos minėjimo simboliu tapo „Gyvybės medis“. Buvę politiniai kaliniai ir tremtiniai, kaip tie medžiai, yra istorijos pasakotojai, perduodantys žinią, ką patyrė jie, jų tėvai ar seneliai.
Per istorijos pamokas mokiniai ieškojo medžiagos apie vykusius trėmimus (kokie žmonės buvo tremiami, kodėl, kas ir kaip organizavo trėmimus ir t.t.). Dailės pamokų metu (6-7 kl.) sukūrė instaliaciją „Gyvybės medis“. Penktokai, šeštokai ir septintokai gamino atvirukus su Gyvybės medžiu, skirtus buvusiems tremtiniams ir politiniams kaliniams. Mokinių sukurtus atvirukus su palinkėjimais mokytojos Daiva Butkienė ir Rita Ivaškevičienė nunešė ir įteikė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Joniškio skyriaus pirmininkui Juliui Lukiui.

 


Birželio 9-ąją, pradinių klasių mokiniams vyko fizinio aktyvumo užsiėmimai su interaktyvia iDance šokių sistema.
Renginį organizavo Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, vykdydamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą projektą „Joniškio rajono gyventojų sveikatos stiprinimas ir ligų prevencijos vykdymas“ Nr 08.4.2-ESFA-R-630-61-0002.
Dėkojame šokių mokytojai Linai Budrienei! 

 


Trečiokai skaičiavimo įgūdžius įtvirtino parduotuvėje. Pirmiausia susiskaičiavo kiek pinigų turi, tada išsirinko kokių prekių norėtų įsigyti, apskaičiavo, ar užteks turimų pinigų ir kiek gaus grąžos. Smagu praktiškai išbandyti tai, ko mokėmės nuotoliniu būdu.

 


Joniškio trečiojo amžiaus Dvasinio tobulėjimo grupės studentai lankėsi mokyklos muziejuje, išbandė basų kojų taką, rankų pojūčių sienelę. Ilgiausiai visi būriavosi prie prieskonių ir arbatžolių žaliosios lysvelės. O kiek klausimų, gerų emocijų ir smagaus juoko! Pasisvečiavę senjorai keliavo toliau. Ačiū, Dvasinio tobulėjimo grupės studentams ir jų dekanei Stefanijai Grigaliūnienei. Kaip gera ir smagu, kai mokyklą aplanko svečiai

 


Antrokai pasaulio pažinimo pamoką tyrinėjo sraiges: jų kūno dalis, išvaizdą, ką ėda, kaip šliaužia. Nustebome, kiek daug jų mokyklos teritorijoje gyvena. Atsisveikinome su sraigėmis ir palinkėjome joms geros vasaros.

 


Birželio 1 d. mokykloje nuotoliniu būdu vyko Joniškio rajono pradinių klasių mokinių dailaus rašto konkursas „ŠITA ŽEMĖ PRIKLAUSO VAIKAMS!“, kurio tikslas – ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius. Džiaugiamės, kad turime tiek daug gražiai ir taisyklingai rašančių mokinių (net 40 dalyvių iš visų rajono mokyklų), todėl tik po ilgų debatų komisijai pavyko išrinkti nugalėtojus, kurių darbai atitiko visus konkurso reikalavimus. Sveikiname pirmų vietų laimėtojus:
1 klasė - Gabriela Vilmanaitė (Mato Slančiausko progimnazija, 1a kl., mokytoja Janina Liandzbergienė),
2 klasė - Gabrielė Šiurnaitė (Mato Slančiausko progimnazija, 2b kl., mokytoja Šarūnė Apinytė),
3 klasė - Aurėja Sutkutė (Kriukų pagrindinė mokykla, 3kl., mokytoja Ilona Gylytė),
4 klasė - Einartas Kazlauskas („Saulės“ pagrindinė mokykla, 4a kl., mokytoja Salomėja Dovidaitienė).
Iki susitikimo kitais metais!

2021dailusrastas


Birželio 1-ąją, priešmokyklinukams ir visiems pradinių klasių mokiniams vyko psichinės sveikatos stiprinimo mokymai. Šių mokymų metu jie mokėsi atpažinti ir reikšti emocijas per žaidybinę veiklą.
Renginį organizavo Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, vykdydamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą projektą „Joniškio rajono gyventojų sveikatos stiprinimas ir ligų prevencijos vykdymas“ Nr 08.4.2-ESFA-R-630-61-0002.
Dėkojame psichologei Aušrai Sakalienei. 

 


Ikimokyklinukai paminėjo Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Vaikai piešė šypsenas ant balionų, žaidė žaidimus lauke ir vaišinosi ledais su braškėmis.


Mokiniams sugrįžus į mokyklą, 9-okams vyko integruota matematikos (mokytoja I. Kenzgailienė) ir fizinio ugdymo (mokytojas D. Milaknis) pamoka „Kas taiklesnis?". Mokiniai ir mokytojas mėtė baudas ir tritaškius, suskaičiavo surinktus taškus ir apskaičiavo pataikymo procentą. Geriausių rezultatų pasiekė M. Pocius, A. Bernotas ir U. Žvirgždaitė.

2021kastaiklesnis


Ikimokyklinukai ir mokytoja Egidija dalyvauja tarptautiniame projekte „eTwining“. Šiandien Zoom platformoje susitiko su naujais savo draugais iš Panevėžio l/d „Pasaka“ Pelėdžiukų grupės bei jų mokytoja Kristina.
https://youtu.be/1OE0TpDOkvg

 


Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokykla pakvietė respublikos moksleivius į virtualų plakato piešinių konkursą „MEDŽIAI – ŽEMĖS PLAUČIAI“.

Konkurso tikslas – skatinti moksleivius atsakingai suvokti aplinkos apsaugą, pavaizduojant, kaip jie gali prisidėti prie aplinkosaugos kasdieniniame gyvenime, rūpintis medžiais, vandenimis ir jų gyventojais.

Šiame konkurse dalyvavo ir mūsų mokyklos 5-9  klasių mokiniai. Vanesa Šinauskaitė, Agnė Vaitekūnaitė, Danielius Krincius, Viltė Tvaskūnaitė, Urtė Žvirgždaitė  buvo apdovanoti Padėkomis, o Evelina Paplauskaitė pelnė Laureato diplomą (mokytoja D. Butkienė).

Sveikinimai jauniesiems plakato kūrėjams!

medziaiplauciai


Gegužės 27 d. mokyklos mokytojai susitiko su Joniškio rajono švietimo centro Pedagoginės psichologinės tarnybos specialistėmis: psichologe Aušra, logopede Laima, spec. pedagogėmis Audrone ir Alma, soc. pedagoge Inga. Susitikimo metu PPT specialistės pristatė įtraukiojo ugdymo įgyvendinimo galimybes mokyklose nuo 2024 m.; atliekamą tyrimą Joniškio rajone bei atsakė į mokytojams kylančius klausimus dėl ugdymo programų rengimo ir vertinimo pamokose. Ačiū PPT specialistėms už bendradarbiavimą!


Gegužės 26 d. trečiokai kartu su savo mokytoja Ilona ir edukatore Monika virtualiai keliavo po Lietuvą. Nuotolinėje pramoginėje edukacijoje - aplinkos pažinimo pamokoje „Kelionė po Lietuvą“ grožėjosi šalies vaizdais, apžvalgos aikštelėmis, pilimis, pažintiniais takais. Sužinojo, kad žieduojami net laumžirgiai. Atsakinėdami į pateiktus klausimus, pasitikrino žinias apie mūsų gimtąją šalį. Teisingą atsakymą žymėjo specialiame lape nuspalvindami atitinkamą langelį, nekantravo sulaukti galutinio rezultato. Kelionėje buvo gausu įdomios informacijos, vaizdo įrašų, nuotraukų, dainų, faktų ir, žinoma, įvairiausių klausimų. Buvo labai smagu, kad mokiniai atpažino Lietuvos vietas, kuriose lankėsi su klase ir tėveliais. Atrakinti spyną ir keliauti toliau Monikos klaidinančiais klausimų labirintais padėjo raktas, kurį gavome pasirinkę teisingus atsakymus.
Edukacinės kelionės metu trečiokai sužinojo daug įdomių faktų apie Lietuvos lankytinas vietas ir jau nusprendė, ką pirmiausia aplankys pasibaigus karantinui.


Trečiokai ir jų mokytoja Ilona dalyvavo VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros kartu su Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija vykdomuose „Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programą" mokymuose ir viktorinoje „Gerai daryk – maistą taupyk“, skirtoje paaiškinti moksleiviams švaistomo maisto poveikį aplinkai, visuomenei, ekonomikai, o taip pat padėti keisti savo įpročius, atskleisti maisto vertę ir kovoti su maisto švaistymu. Įgytas žinias sėkmingai taiko mokykloje ir skatina kitus taip elgtis.


Mokykla pateikė programos „ERASMUS+“ paraišką dalyvauti tarptautinėje bendradarbiavimo veikloje. Paraiška atitiko tinkamumo ir kokybės reikalavimus ir mokykla pateko į ERASMUS+ tarptautinės virtualios konferencijos ‘Pupil mobility in Europe – making inclusion a reality‘ dalyvių sąrašą. Konferencijoje dalyvavo 200 dalyvių iš 24 šalių, o Lietuvą pristatė tik dviejų švietimo įstaigų atstovai, viena jų – Kriukų pagrindinės mokyklos direktorė Rita Šilinienė.
Konferencijos tikslas – užtikrinti tarptautinio mobilumo galimybes kiekvienam mokyklos mokiniui iš socialiai pažeidžiamų, kitokio kultūrinio, socialinio ir ekonominio sluoksnio šeimų, iš kaimo mokyklų.
Konferencijos dalyviai dirbo grupėse „kambariuose“ ir gilinosi į strateginius projektų rengimo aspektus; analizavo įtraukiojo ugdymo(si) tikslus ir prioritetus, mokyklos ir mokinių galimybes įsijungti į projekto veiklas. Švietimo įstaigų atstovai pristatė savo įstaigas ir lūkesčius, įvertino mokyklos galimybes, ieškojo realių projekto partnerių ir numatė veiklų laukiamus rezultatus.
Dėl pandemijos Bonoje neįvykęs kontaktų užmezgimo susitikimas, organizatorių dėka, konferencijos dalyvius virtualiu būdu „nukėlė“ į garsaus kompozitoriaus Liudviko Bethoveno gimtinę, Bonos miestą ir muzikinių įrašų studija-muziejų.
Puiki pirmoji patirtis mokyklai ir parengtas projektas įtraukiojo ugdymo tema. Su nekantrumu lauksime rezultatų...


Ikimokyklinės grupės kiemelyje įkurtas „Kiškučių“ daržas. Jame vaikai kartu su mokytoja Egidija pasėjo burokėlių ir morkų, pasodino svogūnų, porų, salierų ir vaistažolių, kurių arbatą skanaus žiemą.


Gegužės 24 d., trečiokai (mokytoja I. Gylytė) sulaukė svečių iš Joniškio rajono savivaldybės — mero pavaduotoja V. Aleknavičienė ir savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė E. Damalakaitė įteikė padėką ir saldžią dovanėlę už dalyvavimą konkurse „Mano šeima“, skirtame paminėti tarptautinę šeimos dieną.


Trečiokų (mokytoja I. Gylytė) projekto „Augu saugus ir atsakingas" balandžio mėn. iššūkio pristatymas vėl pateko į geriausiųjų sąrašą. https://padlet.com/ilonagilyte/Bookmarks


MINI:BIT KONFERENCIJA

Gegužės 8 d. IT mokytoja Vaida Ruseckaitė dalyvavo 4 valandų nuotolinėje Mini:bit konferencijoje, kurią organizavo „Kompiuteriukų fondas“. Tai buvo projekto „Kompiuteriukų ralis 2020-2021 m. m.“ finalinis renginys, kuris, esant karantino sąlygoms, buvo vykdomas tik mokytojams. Po pranešėjų pasisakymų mokytojai buvo pakviesti dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse. Prieš konferenciją „Kompiuteriukų ralio“ mokytojai gavo vokus su papildomai reikalingomis priemonėmis konferencijos projektui atlikti. Projektui naudojo „Kompiuteriukų ralio“ rinkinių priemones: servo varikliukus, laidus, rezistorius, maketavimo plokštę, micro:bit‘ą ir jo praplėtimo plokštę, baterijas, ultragarso atstumo jutiklį. Micro:bit‘o programavimo aplinkoje programavo konferencijos projekto „Walker:bit“ kodą. Konferencijos dalyviai gavo pažymas.

IT vyr. mokytoja Vaida Ruseckaitė


Gegužės 7 d. trečiokai (mokytoja I. Gylytė) paminėjo Europos bei spaudos atgavimo ir knygos dienas. Joniškio rajono Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos, Kriukų filialo bibliotekininkė Violeta Navickienė pakvietė į renginį „Opa opa per Europą", kurio metu prisiminėme ką žinome apie Europą, jos valstybes, jų sostines, žaidėme, vaidinome, kūrėme.
Renginio pabaigoje už išradingus atsakymus visi buvo apdovanoti.
Ačiū už siurprizus, žinias ir smagiai praleistą laiką.


Gegužės 7 dieną Mato Slančiausko progimnazijoje vyko rajoninis 5-6 ir 7-8 klasių mokinių konkursas „Knygų pelėda". 5-6 klasių grupėje mokyklos komanda laimėjo trečiają vietą (mokytojos Angelė Norkevičienė ir Laima Kasiulienė), o 6 klasės mokinė Agnė Vaitekūnaitė (mokytoja Laima Kasiulienė) asmeninėje įskaitoje irgi buvo trečia. Sveikiname laimėtojus, džiaugiamės jų sėkme. Dėkojame 7-8 klasių komandai už dalyvavimą ir pastangas.


Gegužės 6 dieną apdovanoti orginaliausių ir kūrybiškiausių piešinių konkurso „Mano sveiki dantukai” dalyviai. Visiems kitiems įteiktos padėkos už dalyvavimą.
Už dovanėles dėkojame Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui.


Kriukų pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo mokytoja Vaida Zubavičienė organizavo respublikinę ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo vaikų kūrybinių darbų – eilėraščių virtualią parodą „Pražydo žiedelis mamytei“, skirtą motinos dienai paminėti.

Parodos dalyviai, kurdami darbelius pasitelkė įvairiapusę meninę raišką, kūrė eiles mamai.

Parodoje dalyvavo ir mūsų mokyklos ikimokyklinio, priešmokyklinio ir antros klasės ugdytiniai (mokytojos E. Augulienė, V. Zubavičienė, R. Katinienė).

Tariame nuoširdų AČIŪ visiems dalyviams už aktyvų dalyvavimą ir kūrybiškumą. Kūrybinių darbų nuotraukų paroda galite pasigrožėti čia: https://read.bookcreator.com/0WI8S6wUcnUVz8wPIdTPv8Td2GG2/IdmaD9pkQtmtFxlrXlHd0Q


Dailės studijos narys Karolis Kalinauskas (4 kl.) tarptautiniame piešinių, karpinių, atvirukų, eilėraščių konkurse „Būk sveikas, pavasari!” pelnė laureato diplomą. Padėkos raštais apdovanoti ir kiti konkursui darbus pateikę mokiniai: Amanda Žvirblytė (2 kl.), Aurėja Sutkutė (3 kl.), Gabrielė Kancevičiūtė (3 kl.), Valentinas Krincius (3 kl.), Tajus Žvirblis (3 kl.), Kęstutis Žilinskas (3 kl.), Milda Gaurilovaitė (4 kl.), Orinta Vanagaitė (4 kl.), Danielius Krincius (6 kl.), Rokas Kancevičius (6 kl.). Sveikiname!


Artėjant motinos dienai priešmokyklinukai lankėsi mokyklos bibliotekoje, vartė knygeles, skaitė eilėraščius apie mamytę, klausėsi pasakų ir dainavo dainelės.
Ačiū bibliotekininkei A. Radvilienei už papasakotą linksmą jos mamos istoriją ir smagiai praleistą laiką knygų pasaulyje.


Balandžio 29 d. trečiokai (mokytoja I. Gylytė) „kultūrinosi" su Pasaiba ir jos mamuku — rašytoja Danguole Kandrotiene, kuri vaikus „nukėlė" į muziejų. Po to susitiko su pačiu Pasaiba ir dalyvavo smagioje blitz viktorinoje apie kultūrą.


Balandžio 26 dieną baigėme „FAST herojų“ iniciatyvą, kurios tikslas — didinti supratimą apie insulto simptomus ir priminti apie poreikį grietai imtis veiksmų.
Šios edukacinės iniciatyvos metu mokiniai susipažino su FAST herojais:
Feliksu, kurio SUPER galia — juokingos grimasos ir šypsena;
 Antanu, kurio SUPER galia — labai stiprios rankos;
Sofija, kurios SUPER galia — gražus ir galingas balsas;
Tomu, kurio SUPER galia — greitis.
Trečiokai taip pat išmoko, kokie trys dalykai gali įvykti, kai piktasis krešulys sukelia insultą – žmogaus viena veido pusė staiga persikreipia, viena ranka staiga nusilpsta, dvi neklusnios lūpos ima pinti žodžius.
TAI PRISIMINDAMI ESAME FAST HEROJAI!
Kartu galime išgelbėti pasaulį – kas kartą po vieną senjorą herojų!


Tris savaites mokykloje vyko interaktyvūs užsiėmimai su modernia ir inovatyvia fizinio aktyvumo skatinimo sistema „iDance“. Mokyklos mokiniai aktyviai įsijungė į visuomenės sveikatos biuro projektą „Interaktyvaus fizinio aktyvumo plėtra Joniškio rajone“, kuris finansuojamas sporto rėmimo fondo lėšomis. Ši sistema naudojama mokinių fiziniam aktyvumui skatinti. Ji didina ne tik energijos sunaudojimą, bet ir koordinaciją, dėmesingumą, koncentraciją, motyvuoja siekti tikslo.
Iš nuotolinio ugdymo(si) grįžusiems mokiniams buvo organizuotos interaktyvios fizinio ugdymo pamokos bei aktyvios pertraukos.
Už galimybę naudotis interaktyvia, fizinį aktyvumą skatinančia sistema dėkojame Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui ir jo specialistei Vaidai Merkelytei.


Praėjusią savaitę vyko Brigitos Budreckaitės vedami mokymai, kuriuose dalyvavo mokyklos mokinių savivaldos nariai, kuratorė Salomėja ir prezidentė Urtė.
Mokymų tema – viešasis kalbėjimas. Atlikome praktines užduotis, įgijome teorinių žinių. Mokymai buvo informatyvūs ir linksmi. Džiaugiamės, jog žinias galėsime panaudoti savivaldos veiklose.


Mūsų mokyklos mokinių savivaldos prezidentė Urtė Žvirgždaitė dalyvavo LMS pavasario forume. Vyko darbas grupėse. Mokymus apie saviugdą vedė Jevgenij Černiš, tikslų siekimo, motyvacijos ir laiko planavimo – Arnas Markevičius, o lyderystės – Juris Belte.
Mokymai buvo informatyvūs ir naudingi.


Matematikos mokytoja I. Kenzgailienė dalyvavo Anykščių švietimo centro organizuotoje atviroje matematikos pamokoje „Trikampių rūšys pagal kampus ir kraštines" (7 kl.). Stebėdama pamoką, mokytoja sužinojo, kaip organizuoti proto mankštą (apšilimą prieš pamoką), kaip lavinti vaizdinę atmintį ir kt. Pagilino žinias kaip formuluoti pamokos uždavinį, kelti pamokos tikslus, kaip mokinių apklausai ir pamokos apibendrinimui taikyti: quizizz.comsocrative.commenti.com. Įgytas žinias pritaikys savo pamokose.


Ikimokyklinukai (mokytoja E. Augulienė) dalyvauja šokio dienos iššūkyje „Šoku aš, šok ir tu", skirto tarptautinei šokio dienai paminėti, kurį organizuoja Šiaulių l/ d „Pupų pėdas".


Balandžio 19 d., trečiokai (mokytoja I. Gylytė) dalyvavo Nacionalinės bibliotekos organizuotoje nuotolinėje pasaulio pažinimo bei dailės ir technologijų pamokoje „Kelionė su popieriumi po pasaulio kultūras" iš dirbtuvių PATS SAU. Vaikai „keliavo" į Japoniją, kur susipažino su žuvimi Kainobori, kuri šiek tiek primena mūsų aitvarą - vėjyje gaudo laimę. Iš turimų medžiagų ją pasigamino ir dekoravo. Kartu su japonų vaikais Kainobori skraidins gegužės 5 d., kada japonai švenčia laimės dieną.


Atkeliavus pavasariui, mūsų priešmokyklinukai (mokytoja Vaida Zubavičienė) įsitraukė į įvairias veiklas.

Viltė Balčiūnaitė dalyvavo rajoninėje ir respublikinėje parodose „Tas paukštelių margumas“ ir „Paukščiai parskrido, visas svietas atgijo“. Kajus Šelest savo meną atskleidė, dalyvaudamas respublikiniame kūrybinių darbų iš įvairių atliekų virtualiame konkurse – parodoje „Po žalią žolę varlytės šoka“ ir respublikiniame gamtosauginiame STEAM projekte „Aš – Žemės vaikas: tyrinėju, atrandu“.

Džiaugdamiesi savo kūriniais ir gerų draugų būriu, visi kartu ir Aurėja Karužnaitė dalyvavo respublikinėje fotografijų parodoje „Labas. Reikia draugą turėti“. Linksmoje klasėje smagu gaminti ir knygoms skirtukus, kuriuos vėliau išsiuntėme į rajoninį projektą „Knygų skirtukų dirbtuvėlės“. Šis buvo skirtas vaikiškos knygos dienai paminėti.


Trečiokai (mokytoja I. Gylytė), ketvirtokai (mokytoja O. Survilienė) ir ikimokyklinio ugdymo grupė (mokytoja E. Augulienė) jau ne pirmi metai dalyvauja senas lietuviškas tradicijas puoselėjančiame, tautišką vaikų mąstyseną ir bendrumo dvasią ugdančiame konkurse „Vaikų Velykėlės 2021".
Iš savo įvairia technika pieštų kiaušinių sukūrė didįjį margutį, prisiminė vaikų Velykėlių (Atvelykio) tradicijas. Renginio pabaigoje visi buvo apdovanoti Rasos Lazauskaitės knygomis „Dviese bijoti drąsiau".


Startavome su iniciatyva FAST herojai. Šios iniciatyvos tikslas – didinti supratimą apie insulto simptomus ir priminti apie poreikį grietai imtis veiksmų.
Balandžio 14 d. visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė trečiokams vedė pirmąjį iš penkių užsiėmimų, kurio metu mokiniai susipažino su FAST herojais, jų SUPER galiomis, pagrindiniais insulto požymiais bei piktuoju krešuliu - blogiuku, kuris užpuola ir pažeidžia žmogaus smegenis.
Užsiėmimo metu vaikai piešė savo senjorus herojus ir išsikirpo HEROJŲ kaukes.
Pabaigę programą visi mokiniai prisijungs prie herojų, gelbėjančių gyvybes, komandos!


Balandžio 12 d. 3 kl. mokiniai (mokytoja I. Gylytė) dalyvavo Mokonomikos pamokoje. Simonas Urbonas, knygelės „Pinigai ir kiti Gilučių šeimos reikalai: pažintinė knygelė apie pinigus" ir „Swedbank“ Finansų laboratorijos edukatorius, linksmai ir išradingai papasakojo, kaip vaikai gali sumažinti šeimos išlaidas ir tuo pačiu „užsidirbti", kaip savyje nugalėti monstriuką NORIU ir paklausti AR REIKIA?
Grįžę namo, gautais patarimais pasidalino su tėveliais.


POJŪČIŲ TAKAS RANKOMIS

Mokyklos kiemelyje, prie basų kojų tako ir lauko klasės, mokytojų Elenos Čoj ir Egidijos Augulienės iniciatyva įkurtas pojūčių takas rankoms. Stimuliuojant ne tik kojose, bet ir rankose esančius taškus bus gerinama mokinių ir visos mokyklos bendruomenės sveikata.


Kriukų pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo mokytoja Vaida Zubavičienė organizavo respublikinį ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų kūrybinių darbų virtualią parodą „Rieda margučiai“. Parodos koordinatorė – l. e. direktoriaus pareigas Rita Šilinienė. Ši paroda skirta vaikų kūrybiškumo, Velykų tradicijų, bundančios gamtos grožio ugdymui. Pagrindinis parodos tikslas - skatinti domėjimąsi margučių marginimo raštais, tradicijomis, papročiais, pasitelkiant meninę raišką.

Parodos dalyviai, kurdami darbelius pasitelkė įvairiapusę meninę raišką, domėjosi marginimo papročiais. Kūryboje buvo naudojami STEAM ugdymo elementai. Darbeliai sukurti naudojant įvairias medžiagas.

Parodoje dalyvavo ir mūsų mokyklos priešmokyklinės grupės ugdytiniai Aurėja Karužnaitė, Viltė Balčiūnaitė, Kajus Šelest mokytoja Vaida Zubavičienė. Taip pat dalyvavo ikimokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai Viltė Juškaitė, Denas Gecevičius, Titas Karužna mokytoja Egidija Augulienė.

Tariame nuoširdų ačiū visiems dalyviams už aktyvumą ir kūrybiškumą. Kūrybinių darbų nuotraukų paroda galite pasigrožėti čia: https://read.bookcreator.com/0WI8S6wUcnUVz8wPIdTPv8Td2GG2/EZodgmvTS1GRcHnEaYusBQ


Balandžio 2-ąją, minime Pasaulinę autizmo supratimo dieną. Mokyklos bendruomenė jungiasi prie Joniškio „Lietaus vaikų" organizuojamos supratingumo akcijos. Ačiū trečiokams ir ketvirtokams už aktyvų dalyvavimą!

  


Mūsų mokyklos penktokai (mokytoja A. Norkevičienė) kūrė knygoms skirtukus ir dalyvavo respublikiniame-tarptautiniame bendrojo lavinimo mokyklų mokinių socialiniame - kūrybiniame projekte „Gyvenimo kelias – knygos puslapiuose“, kurį organizavo Kelmės rajono Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazija ir Kelmės švietimo pagalbos tarnyba. Projekto idėją atspindi šios mintys: „Knyga – nedidelis įrankis, pažadinantis mūsų sugebėjimą mąstyti; tai minties variklis, išjudinantis protą“. (E. Fagė) „Jei nori surasti gyvenimo kelią, ieškok jo taurių knygų puslapiuose“ (Juozas Tumas – Vaižgantas).

Gražiausius skirtukus pagamino Gabija Čereškaitė ir Fausta Miravičiūtė. Mokinėms buvo įteiktos padėkos, o jų darbelių nuotraukos bus eksponuojamos Kelmės rajono Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos interneto svetainėje www.uzvenciogimnazija.lt, gimnazijos Facebook paskyroje ir Kelmės švietimo pagalbos tarnybos interneto svetainėje https://kelmespt.lt nuo 2021-04-02 iki 2021-05-31.

 


Mokykla kartu su Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru visą kovo mėnesį vykdė nuotolinę iniciatyvą „Sveika ir skanu“. Šios iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į maisto produktų pasirinkimą bei kasdienio raciono įvairovę.

Keturias savaites vykusi iniciatyva buvo suskirstyta į skirtingas temas „Mano sveiki pusryčiai“, „Pietauju sveikai“, „Sveika vakarienė“, „Desertus gaminu pats“.

Balandžio 2 dieną apdovanoti nugalėtojai. „Sveikiausių pusryčių“ nominacija – Kajus Šelest (priešmokyklinė ugdymo grupė), „Sveikiausių pietų“ nominacija – Kristupas Čepinskas (2 klasė), „Sveikiausia vakarienė“ – Karina Juškevičiūtė (3 klasė) ir „Sveikiausio naminio deserto“ nominacija atiteko – pradinių klasių mokytojai – Ilonai Gylytei.

Visiems kitiems dalyviams įteiktos padėkos už dalyvavimą šioje nuotolinėje iniciatyvoje.

Nuoširdžiai dėkojame visiems mokiniams, mokinių tėveliams ir mokytojams bei Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui už dovanėles.

  


2021anglu


MICRO:BIT TURNYRAS „JAUNIEJI INOVATORIAI”

Mūsų mokykla nuo pat 2020 m. pradžios dalyvauja „Kompiuteriukų fondo“ projekte „Kompiuteriukų ralis 2020-2021 m. m.“. Esame padarę keletą integruotų IT ir kitų dalykų projektų, kuriuose naudojome micro:bit‘us ir gautus elektronikos priedus. Esant nuotoliniam mokymui, projektas vistiek vykdomas. Buvome pakviesti sudalyvauti micro:bit kompiuteriukų programavimo turnyre „Jaunieji inovatoriai“, kurį organizavo Šiaulių progimnazijų ir gimnazijų IT mokytojai. Šis renginys - savarankiškai organizuojama IT edukacinės programos „Kompiuteriukų ralis“ dalis. Turnyre dalyvavo komandos iš Šiaulių, Klaipėdos, Panevėžio, Vilniaus, Kauno, Kaišiadorių ir kt. mokyklų. Reikėjo atlikti užduotis per Kahoot sistemą, programavimo užduotis, kurios buvo sunkiausios, taip pat buvo ir kūrybinė užduotis. Turnyro dalyviai - 6 kl. mokiniai Armandas M., Danielius K., Agnė V., Rokas K. ir 7 kl. mokinys Erikas E. įgijo kitokios patirties, išbandė savo galimybes. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkomis.

IT vyr. mokytoja Vaida Ruseckaitė

 


Kovo 30 d. mūsų trečiokai (mokytoja I. Gylytė) dalyvavo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos organizuotoje integruotoje lietuvių kalbos-dailės pamokoje „Istorijų pasakojimo dirbtuvės".

  


            


Kovo 26 d. ikimokyklinukams Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė vedė aktyvų užsiėmimą „Sveikos pėdos — sveiki vaikai”. Šio užsiėmimo tikslas – stiprinti vaikų pėdų raumenis. Vaikai buvo supažindinti su plokščiapėdystės samprata ir pėdų atliekamomis funkcijomis. Šių užsiėmimų metu, įvairių platformų pagalba atlikti įvairūs fiziniai pratimai pėdoms, kurie gerina bendrą vaikų organizmo būklę. Plokščiapėdystės profilaktika svarbi nuo pat ankstyvos vaikystės. Mankštelės ir pėdų masažai turi teigiamą poveikį, pagerina limfotaką, kraujotaką, stiprina skliautą palaikančius raumenis.

 


2021spring


8-10 klasių mokiniai drąsiai priėmė iššūkį dalyvauti Joniškio r. švietimo centro organizuotoje rajoninėje ugdymo įstaigų mokytojų ir mokinių kūrybinių darbų parodoje ,,LOGO SEKPAS“, skirtoje programos Erasmus+1 pagrindinio veiksmo suaugusiųjų švietimo mobilumo projektui „Socialinių – emocinių kompetencijų tobulinimas profesinei ir asmeninei sėkmei“. Kūrybiškiausius darbus laisvai pasirinkta raiška pristatė Laura Steponaitytė ir Evelina Paplauskaitė (8 kl.), devintokės Urtė Žvirgždaitė ir Viltė Tvaskūnaitė, dešimtos klasės mokinės Airida Tvaskūnaitė, Gintarė Venskutė (mokytoja Daiva Butkienė). Esame dėkingi organizatoriams už įvertinimą, padėkas ir gausias dovanas.

 


VIRTUALUS EDUKACINIS UŽSIĖMIMAS „TRISPALVIAI LAISVĖS MALŪNĖLIAI"

Šiaulių kultūros centras organizavo pilietinę akciją „Laisvai‘‘ bei virtualų edukacinį užsiėmimą „Trispalviai Laisvės malūnėliai‘‘, kuriame dalyvavo ir antrokai. Antrokai pasigamino žalius, geltonus, raudonus malūnėlius, jais papuošė įvairias savo namų vietas. O Kovo 11-ąją nuotraukas su trispalviais malūnėliais nusiuntė į Šiaulių kultūros centro atsiųstą nuorodą. Ši akcija skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai.

                                                                            Antrokų mokytoja Regina Katinienė

2021maluneliai 


                                                       PANGEA 2021

Šių metų sausio 21 d. mūsų mokyklos antrokai: Kristupas Čepinskas, Arminas Bagučanskas, Lukas Juška, Goda Čerkauskaitė, Austėja Trepoškaitė ir Edvinas Žvirgždas nuotoliniu būdu dalyvavo tarptautiniame konkurse „Pangea 2021’’. Lietuvoje konkursą organizuoja VIMS Internacional Meridian School. .Konkurse antrokai dalyvavo norėdami tobulėti matematikoje Jiems buvo pateikta 15 užduočių. Kristupas Čepinskas ir Arminas Bagučanskas pirmame etape surinko 60 proc. galimų taškų ir buvo pakviesti dalyvauti antrame etape. Antras etapas vyko kovo 3 d. Buvo pateikta 10 užduočių. Geriausiai pasisekė Kristupui Čepinskui. Iki prizinės vietos jam pritrūko tik kelių taškų. Abu berniukai apdovanoti organizatorių padėkomis. Nors ir nelaimėjome prizinės vietos, bet vis tiek džiaugiamės, nes tik dalyvaudami galime tobulinti savo žinias, išbandyti jėgas.

                                                                   Antrokų mokytoja Regina Katinienė


DEŠIMTOKŲ ŠIMTADIENIS

Kovo 19 d. mūsų  mokykloje  vyko  dešimtokų  100 - dienis (nuotoliniu  būdu), kurį  paruošė  9  klasės  mokiniai  ir  klasės  vadovė  Danutė  Rupulevičienė. Kviesti  dešimtokus  mokiusieji  pradinių  klasių  mokytojai. Šilti  prisiminimai  pradinių  klasių  mokytojų: Jolantos  Guževičiūtės - Plikiškių  pagrindinė  mokykla (anksčiau  mokiusios), Reginos  Katinienės - Kriukų  pagrindinė  mokykla. Nuoširdūs  linkėjimai  - 10  klasės  vadovės, Irenos  Kenzgailienės, l. e. direktorės  pareigas  Ritos  Šilinienės. Skambėjo  dainos, šokamas  šokis, nominacijos, „Testamentas" devintokams. Palinkėjome  vieni  kitiems  „Paskutinį  skambutį" švęsti  mokykloje.


Trečiokai (mokytoja Ilona Gylytė) dalyvavo nuotoliniame sporto festivalyje #Aktyvuoksave, kurio metu išmoko naujų mankštos pratimų, dalyvavo fizinio rengimo treniruotėse, mokėsi šokti hip hopą.


Kovo 16 d. mūsų mokyklos 5-10 kl. mokiniai paminėjo skaičiaus π (pi) dieną. Šiam renginiui ruoštasi iš anksto. Visos klasės atliko užduotis, susijusias su skaičiumi „PI“: kas piešė, kas matavo įvairių daiktų skersmenis ir skaičiavo π reikšmę, dar kiti rinko informaciją. Pristatymą šia tema paruošė septintokės A. Traškinaitė ir V. Vaitekūnaitė (mokytoja I. Kenzgailienė). Visi dalyviai stebėjo filmuką „Kompiuteriukų ralis“ apie informacinių technologijų ir įvairių dalykų integruotas pamokas (mokytoja V. Ruseckaitė), o kad būtų linksmiau, varžėsi „Kahoot" viktorinoje „Ką aš žinau apie skaičių PI?“ (mokytoja G. Kardušienė).


Vėlyvą kovo 16-osios vakarą įvyko pirmasis tarptautinio eTwinning projekto ’Mediaddiction‘ nuotolinis susitikimas, kurio metu projekto partneriai pristatė savo šalį, miestą ir mokyklą. .Lietuvą, Joniškį ir savo mokyklą pristatė projekto grupės narė, 7 kl. mokinė Amanda Traškinaitė. Nors susitikimas užtruko ilgiau nei valandą, laikas neprailgo: sužinojome daug naujo ir įdomaus apie Turkiją, Italiją, Rumuniją, Gruziją, Ispaniją ir kitas šalis. Kiekvienos mokyklos moksleiviai išradingai ir noriai pristatė savo šalis, lankytinas vietas ir savo mokyklas. Laukia dar ne vienas susitikimas, kurių metu geriau pažinsime vieni kitus, o kilusius iššūkius – įveiksime kartu.


Mūsų mokyklos „gniūžtukai“, minėdami Pasaulinę žmonių su Dauno sindromu dieną,  išreiškia palaikymą ir toleranciją žmonėms su Dauno sindromu bei jų šeimoms. Skirtingos kojinės simbolizuoja kitoniškumą, tačiau jį nulemia tik viena chromosoma.


ŠIAULIŲ APSKRITIES MOKINIŲ IR MOKYTOJŲ MATEMATIKOS NUOTOLINĖ KONFERENCIJA „SKAIČIAUS PI DIENA”

Kovo 15 d. mūsų  mokyklos septintokės V. Vaitekūnaitė ir A. Traškinaitė kartu su matematikos mokytoja I. Kenzgailiene ir IT mokytoja V. Ruseckaite dalyvavo Šiaulių apskrities mokinių ir mokytojų matematikos nuotolinėje konferencijoje „Skaičiaus pi diena”, kurią organizavo Kuršėnų Pavenčių multifunkcinis centras. Mokinės skaitė pranešimą, rodė vaizdinę medžiagą matematikos tema „Skaičius pi su mumis” ir IT tema „Integruoti projektai su micro:bit’u”. Konferencijos dalyviai dalyvavo Kahoot, Quizizz viktorinoje. Pamatėme įvairių ir įdomių projektų, kuriuos atliko kitų mokyklų mokiniai, pasisėmėme patirties ir minčių.

IT vyr. mokytoja Vaida Ruseckaitė


Priešmokyklinės grupės vaikai Aurėja Karužnaitė, Viltė Balčiūnaitė ir Kajus Šelest prisimindami Lietuvos valstybines šventes dalyvavo Joniškio l/d „Saulutė“ organizuotoje respublikinėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų projekto – kūrybinių darbų parodoje „Pilys mena Lietuvos didybę“. Dalyviai apdovanoti padėkos raštais.


Minint Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją priešmokyklinukas Kajus Šelest (mokytoja V. Zubavičienė) dalyvavo Joniškio l/d „Vyturėlis“ organizuotoje rajoninėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų kūrybinių darbų virtualioje parodoje „Dovana Lietuvai“. Kajus su meile ir patriotiškumu atliko trispalvį darbelį ir jį skyrė Tėvynei. Už dalyvavimą Kajus Šelest apdovanotas padėkos raštu.

2021Kajus


Kovo 12-ąją, 7-10 klasių mokiniai dalyvavo sveikos mitybos užsiėmime su gydytoja dietologe Barbora Jarašūne. Užsiėmimo metu aptarta mitybos pasirinkimo piramidė, sveikos mitybos principai, rakto skylutės simbolio reikšmė, emocinis valgymas.

2021VSB


Mūsų mokyklos ketvirtokė Ema Čerkauskaitė (mokytoja Vaida Uogelytė - Auksorienė) dalyvavo tarptautiniame šokio projekte „Sėjau rūtą". https://m.youtube.com/watch?v=-wAyUYARsKI&feature=youtu.be


Mūsų mokykla vasario mėnesį pradėjo tarptautinį projektą „Mediaddiction” eTwinning platformoje. Projekte apie priklausomybę žiniasklaidai, dalyvauja dvi komandos po 5 mokinius. Dalyvių amžius 11–15 metų. Į projektinę veiklą aktyviai įsitraukė turkai, serbai, italai, prancūzai, portugalai ir lietuviai. Dalyviai, vykdydami veiklas, sužinos apie masines informacijos priemones, jų naudojimą, gilins žinias įvertindami jų daromą žalą ar naudą.

Dalyviai pagilins anglų kalbos žinias, ugdys savo komunikacinius ir skaitmeninius gebėjimus, susiras naujų draugų iš svečių šalių. 5–9 kl. mokiniai susipažins su kitų šalių kultūromis, papročiais, tradicijomis bei pagerins saugesnio naudojimo(si) internetu supratimą. Projekto dalyviai jau užpildė apklausą apie priklausomybę kompiuteriams ir internetui, paminėjo Tarptautinę saugaus interneto dieną, dalyvavo „Kahoot” viktorinoje, atliko daug linksmų užduočių apie saugesnį interneto naudojimą. Dabar visi pasinėrę į kūrybinę veiklą – kuria „Mediaddiction” logotipą.


Trečiokai (mokytoja Ilona Gylytė) dalyvavo pilnoje įkvėpimo, susitikimų ir žinių „Knygų savaitė 2021". Mokiniai susipažino su prozininku gamtininku Selemonu Paltanavičiumi, klausėsi įdomių pasakojimų ir atradimų apie gamtą, sužinojo kaip gimsta knygos. Kęstutis Kasparavičius pristatė savo daugybės sukurtų knygų personažus, trumpas istorijas. Vaikai galėjo tiesiogiai užduoti klausimus savo pamėgtiems rašytojams. O kūrybinėse dirbtuvėlėse kartu su Sigute Ach piešė purų, švelnų ir nerūpestingą zuikį.


Kovo 1 d. Kriukų pagrindinės mokyklos 10 kl. mokiniai klasės valandėlės metu bendravo su Ugdymo karjeros koordinatore Stase Stulginskiene iš Joniškio žemės ūkio mokyklos.

Karjeros koordinatorė pristatė profesinio mokymo programas, priminė kada prasideda priėmimas, kaip pildomas prašymas į profesines mokyklas. Mokiniai sužinojo kokias specialybes galima pasirinkti baigus dešimtą klasę; kokios mokymosi ir gyvenimo sąlygos. Karjeros koordinatorė pakvietė visus norinčius mokytis šioje mokykloje ją rinktis drąsiai, nes visos specialybės, kurias galima įgyti Joniškio žemės ūkio mokykloje, šiandien yra labai paklausios ir populiarios.


Džiaugiamės, kad mūsų mokyklos sukurtas vaizdo klipas - socialinės reklamos konkurso „Joniškis be korupcijos“ nugalėtojas (mokytojos S. Laukutienė ir V. Uogelytė-Auksorienė). Plačiau


10 kl. mokiniai (klasės vadovė Irena Kenzgailienė) dalyvavo susitikime su Valstybinės darbo inspekcijos Šiaulių teritorinio skyriaus vyriausiuoju darbo inspektoriumi Aidu Šiurkumi. Lektorius papasakojo apie nelegalaus ar nedeklaruoto darbo pavojus, supažindino su pasekmėmis pačiam dirbančiajam ir žalą kitiems. Taip pat akcentavo kaip protingai pasirinkti darbdavį, į ką atkreipti dėmesį įsidarbinant, kokią svarbą turi tinkamai sudarytos darbo sutartys. Mokiniai buvo supažindinti su kvalifikuoto ir nekvalifikuoto darbo skirtumais. Dešimtokai sužinojo nuo kada gali dirbti legaliai, kokie reikalavimai gali būti keliami įsidarbinant. Paskaita mokiniams buvo įdomi ir labai naudinga ateityje.


INTEGRUOTO PROJEKTO PATIRTIS NUOTOLINĖJE RESPUBLIKINĖJE MOKINIŲ KONFERENCIJOJE „KŪRYBINIAI PROJEKTAI XXI AMŽIAUS PAMOKOJE"

Joniškio raj. Kriukų pagrindinės mokyklos 7 klasės mokiniai šių metų vasario mėnesį vykdė integruotą fizikos – technologijų (mitybos) projektą „Valgoma molekulė“ (vad. mokyt. G. Kardušienė ir D. Butkienė). Idėja kilo, norint pamokose įgytas teorines žinias pritaikyti praktiškai, skatinti norą mokytis, eksperimentuoti, džiaugtis darbo procesu. Ir ne bet kaip, o kūrybiškai sujungiant mokomųjų dalykų žinias (būtent toks yra STEAM ugdymo tikslas).

Fizikos pamokų metų mokiniai prisiminė kas yra molekulė, analizavo paprastų, labiausiai pažįstamų molekulių fizikines savybes ir, išsirinkę patikusius modelius internete, iš modelino lipdė įvairias molekules. Technologijos pamokų metu mokiniai derino maisto produktus ir kūrė išradingus užkandžius. Apibendrinus gautas refleksijas, padarėme išvadą, kad, dirbant nuotoliniu būdu, šis projektas buvo ne tik įdomi, kūrybiška veikla, bet ir iššūkis. Išbandėme mentorystės metodą, Vaida Vaitekūnaitė  stengėsi padėti draugams. Džiaugiamės, kad didžioji dalis mokinių iššūkį priėmė ir... nenusivylė. 

Savo kūrybinius darbelius nusprendėme pristatyti nuotolinėje respublikinėje mokinių konferencijoje „Kūrybiniai projektai XXI amžiaus pamokoje“, vykusioje Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje šių metų vasario 23 dieną. Jos metu turėjome galimybę pamatyti ir kitų Lietuvos mokyklų mokinių projektinius darbus. Akcentuota, jog šiuolaikinėje mokykloje labai svarbu domėtis įvairiais dalykais, komunikuoti, ugdyti kritinį mąstymą, mokėti mokytis...

Projektą pristačiusi Amanda Traškinaitė ir kartu dalyvavusi Vaida Vaitekūnaitė savo atsiliepimuose džiaugėsi turėjusios galimybę susipažinti su įdomiais darbais, pasisėmė naujų idėjų savo tolimesniems kūrybiniams eksperimentams, suvokė, jog mokytis teks visą gyvenimą, kūrybiškas požiūris padės prisitaikyti prie nuolatinių pokyčių.

Fizikos vyr. mokytoja G.Kardušienė

Technologijų mokytoja metodininkė D.Butkienė

2021molekule


VASARIO 16-OSIOS PAMINĖJIMO AKIMIRKOS


Minint Vasario 16-ąją — Valstybės atkūrimo dieną — mūsų mokyklos 5-10 kl. mokiniai susirinko į nuotolinę viktoriną „Aš tikrai myliu Lietuvą'". Atsakinėdami į viktorinos klausimus pasitikrino savo žinias apie žymius Lietuvos žmones, svarbius įvykius ir datas. Iš 44 dalyvavusių mokinių daugiausiai teisingų atsakymų pateikė ir laimėjo šeštokas Danielius Krincius. Sveikiname ir džiaugiamės.


Sausio 11 d. - vasario 12 d. priešmokyklinukai kartu su mokytoja dalyvavo Kelmės l/d „Ąžuoliukas" organizuojamoje ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų Respublikiniame etniniame projekte „Tu, lineli, žydražiedi!" Projekto metu paminėjome Šv. Blažiejaus arba Linų dieną. Prisiminėme senolių tradicijas pagerbiant lietuviams svarbų augalą liną. Susipažinome su linų apdorojimo etapais, atlikome kūrybines užduotis.


Vasario 12-ąją dieną vyko didžiausia bendradarbiavimo pamoka skirta Vasario 16-ajai paminėti. Jos metu visos Lietuvos mokyklos galėjo kartu jungtis į bendras veiklas ir tokiu būdu švęsti laisvę. Mūsų mokyklos trečiokai (mokytoja Ilona Gylytė) turėjo progą susipažinti, kartu mokytis ir pakeliauti po Lietuvą su Dzūkijos (Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazija, mokytoja Jurga), Žemaitijos (Mažeikių „Ventos" progimnazija, mokytoja Rita), Aukštaitijos (Garliavos Jonučių progimnazija, mokytoja Lina) ir Kauno (Dainavos progimnazija, mokytoja Ramunė) trečiokais. Mokiniai pristatė savo mokyklas, gimtuosius miestus bei atliko užduotis. Praktinių veiklų metu rašė ir piešė sveikinimus Lietuvai. Diena prabėgo nepastebimai greitai, atradus naujų draugų, įgijus naujų patirčių. Tikimės, kad draugystė tęsis ir, pasibaigus karantinui, galėsime vieni kitus pamatyti gyvai Tyrelio pelkėje, Krepšinio muziejuje, o gal Mažeikiuose, Dauguose ar Kaune. Šios gražios dienos akimirkos ne vieneriems metams išliks mokinių atmintyje.


SUSITIKIMAS SU KAUNO DAINAVOS PROGIMNAZIJOS MOKINIŲ TARYBA

Vasario 11 dieną  įvyko mūsų mokyklos mokinių aktyvo pirmasis susitikimas su naujais draugais.

Nuotolinio susitikimo pradžioje išsiaiškinome, kokių turime bendrų pomėgių, ką mėgstame veikti laisvalaikiu. Paaiškėjo, kad daugelis mėgsta keliauti, žaisti kompiuterinius žaidimus, konstruoti, ruošti maistą.

Mūsų mokyklos mokinių aktyvo prezidentė Urtė papasakojo ir parodė skaidres apie mūsų mokyklą, aktyvo veiklą. Kauniečius labai sudomino mūsų mokykloje įruoštas basų kojų takas, naktys mokykloje.

Progimnazijos mokinių tarybos pirmininkė Vanesa taip pat pristatė savo mokyklą. Jie didžiuojasi tuo, kad progimnazija nuo 2010 metų  - SEU mokykla, turi savo simbolį. Progimnazija ruošiasi tapti Licėjumi.

Pirmininkė papasakojo apie tarybos veiklą: organizuoja Gerumo akcijas, Mamyčių dieną, mini Tarptautinę draugo dieną, Europos dieną, dalyvauja įvairiuose projektuose ir akcijose.

Abi pusės pareiškė norą bendrauti ir bendradarbiauti toliau. Mūsų mokinių aktyvas planuoja kovo mėnesį pakviesti kauniečius į bendrą viktoriną – žaidimą. Labai lauksime to momento, kada galėsime nuvykti vieni pas kitus į svečius, bendrauti  „gyvai“.


Paskelbti geriausi respublikinio projekto „Augu saugus ir atsakingas" sausio mėnesio darbai tema „Pėsčiojo eismo dalyvio pareigos. Eismo taisykles žinosi – nieko kelyje nebijosi". Džiugu, kad šiame sąraše yra ir mūsų trečiokų (mokytoja Ilona Gylytė) darbas.

Skaitymas protui – tolygu fiziniai pratimai kūnui. (Dž. Adisonas)

Mūsų mokyklos bibliotekininkė A. Radvilienė džiaugiasi bibliotekos fondus papildžiusi naujomis, įdomiomis knygomis. Tiek vyresni, tiek patys mažiausi ras ką paskaityti. Nauja, dažais kvepianti knyga – geriausias poilsis, atgaiva pavargusiems nuo kompiuterių ekranų. Dabar nekantriai laukiame sugrįžtant į mokyklą mūsų skaitytojų.


Vasario 8 d. mūsų mokyklos dešimtokus į nuotolinį susitikimą pakvietė Šiaulių profesinio rengimo centro metodininkė Ligita Kunkulė. Mokiniams buvo pristatyti penki PRC skyriai ir mokymosi galimybės baigus pagrindinio ugdymo programą. Jie susipažino su daugiau kaip 40 profesinio mokymo programų paklausių darbo rinkoje. 10 kl. mokiniai pirmą kartą išgirdo apie sektorinius praktinio mokymo centrus, kurių mokykla turi du. Mokiniams aktualu buvo ir gyvenimo sąlygos bendrabutyje, stipendija.

Džiugu, kad mūsų mokiniai atsakingai renkasi profesiją, baigus pagrindinę mokyklą.

Susitikimą organizavo UK koordinatorė A. Radvilienė.


Nuotolinę pamoką-paskaitą „Scenos ir užkulisių paslaptys“ 9-10 klasių moksleiviams vedė dėstytoja Silvija Grušnienė. Susipažinome, kaip kuriamas sceninis įvaizdis, kaip gimsta TV projektai, reklamos, fotosesijos idėja, asociatyvus įvaizdis... Refleksijos metu mokiniai pažymėjo, jog buvo naudinga susipažinti su garderobo formavimo ir šukuosenų dizaino specializacijomis iš pirmų lūpų, privertė susimąstyti ir apie tai, kodėl svarbu susikurti realybę atitinkantį įvaizdį,  sudomino, jog pigesnis audinys scenoje kartais geriau atrodo už brangesnį... Daugelį susitikimo dalyvių intrigavo užkulisių nutikimai, pažintys su garsenybėmis,  netikėtos istorijų pabaigos...

Vilniaus kolegijos menų ir kūrybinių technologijų fakulteto dėstytojai siūlė nuotolines pamokas Lietuvos moksleiviams, tad suskubome registruotis.

Susitikimą organizavo dailės-technologijų mokytoja Daiva Butkienė

2021scenosuzkul


Sausio 29 dieną 4 mokyklos savivaldos narės: Kristina Milonavičiutė, Amanda Traškinaitė, Gabija Čereškaitė ir Vaida Vaitekūnaitė dalyvavo LMS Joniškio MSIC organizuotame renginyje „Mafijos vakaras".

2021mafija


MOKINIŲ AKTYVO VEIKLA

Kiekvieną ketvirtadienį 15.00 val. mokyklos mokinių aktyvas renkasi į nuotolinius susirinkimus. Mokiniai aptaria savaitės įvykius, renginius, pasikalba apie sėkmes ir nesėkmes mokantis nuotoliniu būdu; dalyvauja žaidimuose, viktorinose.

Vasario – kovo mėnesiais mokinių aktyvas dalyvaus mokymuose: „Tikslų siekimas ir motyvacija‘‘, „Viešasis kalbėjimas‘‘. Vasario 12 d. laukia susitikimas su naujais draugais – mokinių taryba iš Kauno Dainavos progimnazijos.

2021aktyvas


Mokyklos dešimtokai sausio 27 d. dalyvavo nuotoliniame susitikime su „Aušros“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Violeta Židoniene, kurį organizavo mokytojos A. Radvilienė ir l. Kenzgailienė. Mokiniai domėjosi tolimesnėmis mokymosi galimybėmis, aptarė mokomųjų dalykų, mokymosi lygių pasirinkimą gimnazijoje. Susipažino su ugdymo aplinka, saviraiškos galimybėmis, projektine veikla. Pavaduotoja V. Židonienė atsakė į visus iškilusius klausimus, paskatino mokinius baigus dešimtą klasę, nebijoti pasirinkti mokslo gimnazijoje.


Projektas „Lyderių laikas 3" Joniškio rajone tęsiasi jau antrus metus. Smagu, kad ir mūsų mokykla aktyviai prisideda prie pokyčio įgyvendinimo. „Lyderių laiko 3" rajono kūrybinės komandos narė yra mokyklos direktorė (anglų k.), o savanorių, kitaip vadinamų LL3+, komandą mokykloje sudaro: Ilona G. (3 kl.), Aldona R. (rusų k.) ir Salomėja L. (etika). Projektas netrukus baigsis, todėl džiaugiamės galimybe pristatyti savo taikomus „6 skrybėlių" ir „Atvirkštinės klasės" metodus, atliepiant rajono pasirinktą iššūkį „Mokėjimas mokytis bendradarbiaujant" Joniškio rajono savivaldybės renginyje „Bendradarbiavimas: nuo susiskaldymo bendrų tikslų link".


NETRADICINĖ - NUOTOLINĖ PAMOKA „MOKONOMIKA"

Sausio 21 d. 9 kl. mokiniai (ekonomikos mokytoja G. Kardušienė) dalyvavo „Swedbank“ iniciatyva organizuotoje nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“. Renginys paliko įspūdį, kadangi visiems dalyviams buvo suteikta galimybė stebėti bet kurią pamoką. Mokiniai savo pasirinktoje „Ekspertų klasėje“ klausėsi  puikių mokytojų (lektorių) pasisakymų mokesčių, kūrybiškumo ugdymo, asmenybės augimo, pilietiškumo, savanorystės ir kt. įdomiais klausimais. Smalsumo vedini domėjosi ir kitose klasėse vykusiose veiklose. Puikiai organizuota nuotolinė pamoka suteikė galimybę geriau pažinti save, suteikė žinių kaip per kūrybiškus ieškojimus ir sprendimus  atrasti savo talentus, augti  pilietiškai atsakingomis asmenybėmis, praplėtė akiratį. Labai lauksime ir kitų renginių.

G. Kardušienė 

2021mokonomika


2021-01-21 mokykloje vyko meninio skaitymo konkursas. Žinoma, nuotoliniu būdu. Šį kartą dalyvavo 5-10 klasių mokiniai. 11 atkakliausiųjų ir iššūkių nebijančių mokinių tuoj po atostogų pradėjo ruoštis konkursui .Pastangos nenuvylė. Klausėmės jautrių mokinių pamėgtų  rašytojų ir    savo sukurtų kūrinių. 5-8 klasių mokinių grupėje I vietą laimėjo 8 klasės mokinė Evelina Paplauskaitė. Ji atstovaus mokyklai ir rajono meninio skaitymo konkurse. II vieta atiteko 7 klasės mokinei  Amandai Traškinaitei, III – penktokei Faustai Miravičiūtei. 9-10 klasių grupėje nugalėjo 10 klasės mokinė Gintarė Venckutė, antrąja ir trečiąja vietomis pasidalino devintokės Urtė Žvirgždaitė ir Viltė Tvaskūnaitė. Sveikiname nugalėtojas ir visus dalyvius. Evelinai ir Gintarei linkime sėkmingo starto rajono meninio skaitymo konkurse.


Žiema — sunkus metas paukšteliams ir žvėreliams. Ikimokyklinės ugdymo grupės vaikai, nuotolinių pamokėlių metu susipažino su mūsų krašte žiemojančiais paukšteliais. Kartu su tėveliais iš antrinių ir gamtinių medžiagų pagamino lesyklėles. Į jas pripylę maisto ir pakabinę džiaugiasi atskrendančiais sparnuočiais.


Sausio 13 d. rytą pradinukai, kaip ir visa Lietuva, pradėjo įžiebdami atminimo žvakelę savo lange. Į pirmąją pamoką rinkosi susikaupę, prie krūtinės prisisegę neužmirštuoles. Klausėsi Vytauto V. Landsbergio pasakojimo „Sausio sniegenos", „Aš prisimenu, kodėl esame laisvi", diskutavo apie Lietuvą.

https://www.youtube.com/watch?v=iD-2iaYaMG4&feature=share...

https://www.youtube.com/watch?v=j8u5mISmJd8


Sausio 13 d. 8-10 kl. mokiniai dalyvavo nuotolinėje pilietiškumo pamokoje, kurią vedė Joniškio r. savivaldybės meras Vitalijus Gailius ir politinis bei visuomenės veikėjas Antanas Kliunka. Transliacijoje buvo kalbama apie sausio 13-osios įvykius, pilietiškumo ir vieningumo jaunimo tarpe svarbą.

A. Kliunka dalinosi savo išgyvenimais, skatino jaunimą domėtis Lietuvos istorija, išlikti budriais ir niekada nepamiršti, kiek daug mūsų tauta paaukojo vardan laisvės, kurią dabar turime.

2021kliunka


Jau trisdešimtąjį kartą išaušo Sausio 13-osios rytas, tuomet sukrėtęs pasaulį jėgos brutalumu ir aukomis. Šiandien jis prasidėjo jau tradicija tapusia akcija „Atmintis gyva, nes liudija". Atminimo žvakutės suliepsnojo Kriukų pagrindinės mokyklos, Kriukų seniūnijos, Kriukų miestelio gyventojų languose. Niekas nepamiršta, niekas neužmirštas. Prie Nepriklausomybės paminklo mokyklos direktorė ir seniūnė uždegė atminimo žvakutes, padėjo gėlių ir pasidalijo trumpu atsiminimu. Žuvusiųjų atminimą pagerbė tylos minute.

Mokiniai dalinasi nuotraukomis, kuriose užfiksuotos akcijos akimirkos.


Minint Laisvės gynėjų dieną, mokykloje buvo rengiamos istorijos pamokos, kurių metu mokiniai žiūrėjo dokumentinius filmus, liudijančius sausio 13 d. įvykius. Specialiame portalo projekto „Mūsų Laisvė užaugo“ puslapyje aplankė vietas, turėjusias didelę reikšmę sausio 13-osios įvykiams.

Vyko "Neužmirštuolės“ akcija. Pamokų metu mokiniai pasipuošė neužmirštuolės žiedais.

Literatūros pamokų metu diskutavo apie laisvės kainą, vertę, kodėl svarbu saugoti ir ginti nepriklausomybę, kūrė eilėraščius, piešė piešinius, dalyvavo konkurse, „Laisvės karta sako jiems AČIŪ“, skirtame Laisvės gynėjų dienai paminėti. Pasidžiaukime mūsų mokinių kūryba.

Laisvės gynėjui

Laisvę, kurią atidavei Tu man, aš branginu ir saugau.

Širdį, kuri nustojo plakti dėl tos, kurią Tu myli, aš dar girdžiu.

Krauju, kuriuo palaistei žemę, dabar žaliuojantys beržai alsuoja.

Kūną, kuriuo užtvėrei mus nuo priešo, dabar gėlių vainikas supa.

Atidavei Tu savo sielą, jog galėtų laisve kvėpuoti tūkstančiai kitų.

Net jei kulkos pervertų mano kūną, tavo veido ir kančių aš nepamiršiu.

Degant žvakei aš visad prisiminsiu, už ką kovojai Tu,

Už ką Tu mūsų šventą žemę nudažei raudoniu.

Ačiū Tau tariu už šią žemę, šituos sodus, žydinčius baltai,

Mėlynas padanges ir banguojančius javų laukus.

Už šitą gaivią dulksną kloniuose ir visas dainas ten išdainuotas.

Už šitą seną, skambią kalbą ir laisvą žodį.

Gintarė Venskutė, 10 klasė (Mokytoja Angelė Norkevičienė)

Dailės pamokų metu mokiniai išgirstus faktus, istorijas, dalyvių prisiminimus apie Sausio 13-osios įvykius papildė savo vaizdiniais, emocijomis ir kūrė eskizus, etiudus. 1-5 klasių moksleiviai dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo organizuotame piešinių konkurse „LAISVĖS KARTA SAKO JIEMS AČIŪ“.


2020 metai buvo gausūs apdovanojimais trečios klasės mokiniams. Šįsyk džiaugiamės dar vienu įvertinimu — Aurėja Sutkutė (mokytoja Ilona Gylytė) UAB „Skinija" organizuotame respublikiniame konkurse „Nusipiešk sau kojinytes 2020" nugalėjo kategorijoje „Už lietuviškų motyvų naudojimą".

Kita sukurta mokinės kojinė „Covid-19" — iškeliavo į Lietuvos nacionaliniame muziejuje naujai įsikūrusį „Covid-19" skyrių.


„Šiaulių krašto“ laikraštyje (2020-12-29, Nr. 148) publikuotame straipsnyje „Mokyklos rodo ir aukštą reitingą, ir „pramuštą dugną““ paskelbti šalies mokyklų reitingai. Juos tradiciškai gruodį sudaro žurnalas „Reitingai“ pagal atskirus mokymo dalykus. Šiaulių miesto ir krašto mokyklų yra ir tarp 50 geriausiųjų, ir tarp silpniausiųjų. Mūsų mokykla patenka į labiausiai mokinius auginančių mokyklų gretas. Tarp labiausiai auginančių visus 2-4 klasių mokinius yra 3 Šiaulių miesto mokyklos ir 2 pagrindinės mokyklos - Šiaulių r. Šilėnų ir Joniškio r. Kriukų. Mes džiaugiamės dėl vertinimo rezultatų ir linkime vieni kitiems, kad greičiau baigtųsi pandemija, greičiau grįžtume į mokyklą prie įprasto gyvenimo.

2021siauliukrastas


Mokyklos bendruomenė siunčia šiltą kalėdinį sveikinimą „Šventinę nuotaiką kuriame kartu".

https://youtu.be/1k09zpQr45g

2020Sventine nuotaika kuriame kartu


Gausioje šalies mokinių virtualioje miniatiūrų parodoje-konkurse „Kalėdinė miniatiūra ir ne tik...“ dalyvaujančios mūsų mokyklos mokinės Karina Vėlykytė (3 kl.), Aurėja Sutkutė (3 kl.), Orinta Vanagaitė (4 kl.), Fausta Miravičiūtė (5 kl.), Vanesa Šinauskaitė (5 kl.), Amanda Traškinaitė (7 kl), Laura Steponaitytė (8 kl.), Evelina Paplauskaitė (8 kl.) dalinasi šventine nuotaika, Kalėdų paslaptimis, savo svajonėmis...

Orintos Vanagaitės tapybos darbas 1-4 kl. tarpe pelnė nominaciją už Kalėdinės nuotaikos atskleidimą, o Faustos Miravičiūtės mišria technika sukurtas piešinys - laureato diplomą 5-8 kl. grupėje (mokytoja Daiva Butkienė).

Kviečiame aplankyti parodą ir pasidžiaugti mokinių iš 64 Lietuvos  ugdymo įstaigų kūryba!

http://www.geguziai.lt/parodos

4 kl. Orinta Vanagaitė „Mano kaimas"

2020kaledine miniatira Orinta 4 kl

5 kl Fausta Miravičiūtė „Žuvys po ledu"

2020kaledine miniatira Fausta 5 kl


Šalies 1–4 klasių mokinių piešinių konkurse  „Kalėdų Dovana – 2020“ mūsų mokyklos dailės studijos narės (mokytoja Daiva Butkienė) vėl pradžiugino savo pasiekimais.

Roberta Norbutaitė (3 kl.) laimėjo 1 vietą, o Gabrielė Kancevičiūtė (3 kl.) – 2 vietą.

Sveikiname ir linkime sėkmės kūryboje!

3 kl. Gabrielė Kancevičiūtė „Angelo šviesa"

2020 Gabriele K 3 kl

3 kl. Roberta Norbutaitė „Draugystė"

2020 Roberta N 3 kl


Respublikiniame 1-4 klasių integruotame anglų kalbos bei dailės ir technologijų konkurse „Kuriu žiemužės pasaką“ dalyvavo 76 Lietuvos mokyklos, pateikta 315 kūrybinių darbų.

Iš anglų kalbos išverstas pasakas (mokytojos Rita Šilinienė, Ona Švedienė) dailės studijoje (mokytoja Daiva Butkienė) iliustravo 6 mūsų mokyklos mokinės: Austėja Trepoškaitė (2 kl.), Amanda Žvirblytė (2 kl.), Ema Čerkauskaitė (2 kl.), Karina Vėlykytė (3 kl.), Aurėja Sutkutė (3 k.), Roberta Norbutaitė (3 kl.).

1-2 klasių piešinių grupėje Amanda laimėjo 1 vietą, Goda - 2 vietą.

3-4 klasių piešinių nugalėtojomis tapo Aurėja (1 vieta) ir Roberta (2 vieta).

Džiaugiamės visų dalyvių darbais ir sveikiname nugalėtojas.

https://www.youtube.com/watch?v=8nf7tkzOe9M

2 kl. Amanda Žvirblytė

2020 2 kl Amanda Zvirblyte

2 kl. Austėja Trepoškaitė

2020 2 kl Austeja Treposkaite

2 kl. Goda Čerkauskaitė

2020 2 kl Goda Cerkauskaite

3 kl. Aurėja Sutkutė

2020 3 kl Aureja Sutkute

3 kl. Roberta Norbutaitė

2020 3 kl Roberta Norbutaite

3 kl. Karina Vėlykytė

2020 3 kl Karina Velykyte


2020 metai mūsų mokyklos bendruomenei buvo prasmingi, nes tapome nacionaliniu lygmeniu pripažinta Aktyvia mokykla. Tai džiuginantis įvertinimas, kuris įpareigoja tęsti sveikatos stiprinimo veiklas mokykloje.
Siekėme statuso ir pripažinimo, nes nuveikti darbai ir mokinių pasiekimai – tikras to įrodymas. Pildėme paraišką apie įvykusias veiklas bei ugdymo(si) sąlygas mokykloje ir teikėme ją Nacionalinio sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo ir aktyvių mokyklų veiklos koordinavimo komisijai, kuri šių metų gruodžio 15 d. priėmė sprendimą ir suteikė Kriukų pagrindinei mokyklai Aktyvios mokyklos statusą.

KALĖDŲ EGLUTĖS ĮŽIEBIMAS


Labai svarbu, ką mes valgome – tai lemia mūsų savijautą, fizinį bei protinį aktyvumą. Mityba yra vienas svarbiausių gyvensenos veiksnių, turinčių įtakos sveikatai.

Gruodžio 2 d., 2 kl. mokiniams visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė vedė užsiėmimą „Valgau gerai – augu sveikai“. Pamokos metu buvo kalbama apie sveikos mitybos taisykles ir principus, maisto pasirinkimo piramidę, sveikus ir nesveikus maisto produktus, vitaminus bei mineralines medžiagas, esančias maisto produktuose. Atliktos užduotys, padedančios įtvirtinti gautas žinias. Užsiėmimo metu mokiniams buvo padovanotos knygelės „Šeškiukas Hektoras renkasi sveiką maistą“, kuriose pagrindinis personažas renkasi sveiką maistą, pabrėžia pusryčių, skirtingų maisto produktų grupių naudą, moko vaikus sveikos mitybos taisyklių ir principų.


Nors tik nuotoliniu būdu, bet darželinukai ir trečiokai (mokytojos E. Augulienė ir I. Gylytė) neužmiršo pasveikinti vieni kitų draugo dienos proga. Pabendravę Zoom platformoje apsikeitė dovanomis. Pasibaigus karantinui vieni kitus pradžiugins gyvais susitikimais.


Pradinių klasių mokytoja Regina Katinienė, pateikusi Nacionalinei švietimo agentūrai paraišką dalyvauti Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamame projekte „Neformaliojo vaikų švietimo, ikimokyklinio, priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo vertinimo, įsivertinimo tobulinimas ir plėtotė“, buvo pakviesta dalyvauti mokyklų įsivertinimo sistemos konsultantų mokymuose. Mokytoja spalio 28–30 d. ir lapkričio 9–11 d. dalyvavo 48 val. mokymų programoje „Mokyklų įsivertinimo sistemos konsultantų mokymai“. Mokytoja atliko mokymų programoje numatytas užduotis ir patobulino bendravimo ir bendradarbiavimo, komunikacinę ir informacijos valdymo, reflektavimo ir mokėjimų mokytis, kritinio mąstymo, pokyčių valdymo, duomenų analizavimo ir interpretavimo bei konsultavimo kompetencijas. Mokymus baigusi bei gavusi pažymėjimą, mokytoja galės teikti švietimo pagalbą, konsultacijas, kaip organizuoti, vykdyti ir stiprinti savo mokyklos ir kitų mokyklų veiklos kokybės įsivertinimo procesus.


Lapkričio 25 d. rytmečio „Noriu būti sveikas ir švarus!", kurį vedė E. Augulienė ir V. Merkelytė, metu ikimokyklinukai gamino muiliukus.


Amanda Traškinaitė, Kriukų pagrindinės mokyklos 7 klasės moksleivė, stebi, kaip gamta keičiasi įvairiais metų laikais, ir tą grožį perteikia tapydama. Akvarelių triptiką „Rudeniniai natiurmortai” Amanda pristatė respublikiniame mokinių kūrybinių darbų konkurse-festivalyje „Kūrėjo kodas” Kretingos meno mokykloje ir 10-14 metų amžiaus dalyvių grupėje laimėjo antrąją vietą. Džiaugiamės ir didžiuojamės mūsų mokyklos mokinės pasiekimais.

                                                                                                Dailės mokytoja Daiva Butkienė

2020natiurmortas


7 klasės mokinės V. Vaitekūnaitė ir A. Traškinaitė, vadovaujamos vyr. matematikos mokytojos I. Kenzgailienės, dalyvavo nuotoliniame Šiaulių universiteto renginyje, skirtame pasaulinei statistikos dienai. Mokykloje buvo vykdoma apklausa ir paruoštas pristatymas tema "Ką mokiniai mėgsta veikti laisvalaikiu?" Mergaitės demonstravo skaidres ir papasakojo kaip vykdė tyrimą. Išvada: 1-4 kl. mokiniai dažniausiai žaidžia arba sportuoja; 5-10 kl. berniukai — žaidžia (kompiuterinius žaidimus) arba sportuoja, o mergaitės mėgsta piešti arba pasivaikščioti.


Spalio 16-17 d. mokykloje vyko mokinių savivaldos stovykla - mokymai. Dalyvavo 21 mokinys. Mokyklos mokinių prezidentė Urtė ir jos pavaduotoja Gintarė pristatė „Mokinių savivaldos pradžiamokslį''.

Mokiniai grupelėmis vaidino ir aptarė prevencines situacijas. Buvo labai linksma.

Savivaldos nariai diskutavo apie tai, ką norėtų pakeisti mokyklos interjere, kaip jaukiau įrengti kai kurias mokyklos erdves.

Mokiniai žaidė judriuosius žaidimus, šoko.

Naktį žiūrėjo kino filmą, skirtą artėjančiam Helovinui.


ŠVARŪS DANTYS - SVEIKI DANTYS

Spalio 14 dieną, Kriukų pagrindinėje mokykloje 3-4 ir 5-6 klasių mokiniams vyko pamokėlės apie burnos higieną, su lektore - burnos higieniste Sonata Kvykliene.

Lektorė vaikams pasakojo apie dantukų priežiūros svarbą, pagrindines dantų ligas ir jų atsiradimo priežastis.

Tinkama dantų priežiūra užkerta kelią atsirasti dantų ligoms!

Užsiėmimų pabaigoje vaikai valėsi dantis specialia dantų pasta, kuri nudažo apnašas baltai, o pašvietus specialiu žibintuvėliu apnašos labai gerai matosi!

Kadangi rezultatai nedžiugino, tikimės, kad padovanotų dantų šepetėlių pagalba ir gautomis žiniomis, mokiniai pasieks žymiai geresnių rezultatų!

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Vaida Merkelytė


MES IŠKYLAUJAME

Šeštadienį, t. y., spalio 10 d., antrokai, pasikvietę kartu vykti vyresniuosius brolius, vyresnes sesutes, savo mamas vykome į Šiaulių kino teatrą

„Atlantis Cinemas”.  Filmo metu susitikome su mūsų mylimais filmo herojais: Šegiu, su šuniuku Skūbiu - neatsiejamais draugais, kurie dažnai kartu patenka į visokiausius nemalonumus. Jie bei dar keli bičiuliai Fredas, Velma ir Dafne narplioja įvairiausias bylas.

Filmas labai patiko, todėl po filmo autobuse jį aptarėme ir visi priėjome išvados, kad tikra draugystė nugali visas negandas.

Po to važiavome į Dargaičių mini Zoo. Ten susipažinome su alpakomis bei kitais gyvūnais. Šiuo metu ūkyje gyvena net 21 skirtinga gyvūnų rūšis. Mini Zoo galėjome pašerti, paglostyti gyvūnus, kartu nusifotografuoti, pajodinėti poniais.

Mini Zoo yra gyvūnų namai, todėl džiaugėmės, kad ten suteiktos bene pačios geriausios sąlygos gyvūnams Lietuvoje. Čia pamatėme laimingus ir labai tvarkingoje aplinkoje gyvenančius gyvūnus. O jų čia nemažai. Tai ir alpakos, kupranugaris, šinšilos, triušiai, asiliukai, olandų miniatiūriniai ožiukai ir kt. gyvūnai.

Išvyka mums taip patiko, kad nesinorėjo grįžti namo. Visi nutarėme, jei leis galimybės dar ne kartą vyksime į išvykas. Kartu bendraudami kitose aplinkose, tapsime draugiškesniais ir drausmingesniais.

                                                                         Antrokai ir antros klasės mokytoja Regina Katinienė

https://photos.app.goo.gl/S4vu7PgWuVCA446X7


INTERAKTYVUS UŽSIĖMIMAS

Spalio 9 dieną, Kriukų pagrindinėje mokykloje vyko interaktyvus (mitybos, fizinio aktyvumo, sveiko gyvenimo būdo) užsiėmimas. Šią paskaitą vedė Lietuvos antsvorio ir nutukimo prevencijos asociacijos „Lobesity" prezidentė gydytoja dietologė - Rūta Petereit ir valdybos narys, motyvacinio ugdymo ir sveikos gyvensenos ugdymo specialistas - Artiomas Šabajevas. Užsiėmimo pirmoje dalyje buvo pasakojama nuo ko priklauso sveikas gyvenimo būdas, kas sudaro sveiką mitybą, kokios yra mitybos klaidos, paaiškinama kas atsitinka su žmogumi kai jis nustoja tinkamai maitintis ir pradeda laikytis įvairiausių dietų. Mitybos klaidos pristatytos remiantis tikslinę amžiaus grupę atspindinčiais realiais atvejais, kurių analizė perteikiama vaizdo ir garso pagalba. Antroje paskaitos dalyje buvo kalbama apie fizinį aktyvumą, jo naudą bei žalą žmogui.

Renginys organizuotas vykdant Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą projektą „Joniškio rajono gyventojų sveikatos stiprinimas ir ligų prevencijos vykdymas“ Nr. 08.4.2-ESFA-R-630-61-0002


Su profesine švente policijos pareigūnus sveikino mūsų mokyklos pradinukai.


Ikimokyklinukai dalyvauja respublikiniame kūrybiniame plenere „Rudens mozaika 2020. Čia esu..."


Pradinukų rudenėlio šventės akimirkos.


Mūsų mokyklos mokytojai taip paminėjo savo profesinę šventę!


IŠVYKA Į K. TAUTVAIŠO INDIVIDUALIĄ BALDŲ GAMYBOS ĮMONĘ

Šių metų spalio 1 dieną  Joniškio raj. Kriukų pagrindinės mokyklos 9 klasės mokiniai (lyd. mokyt. D. Butkienė ir G. Kardušienė) vyko į K. Tautvaišo individualią baldų gamybos įmonę, įsikūrusią Pavirčiuvės kaime. Išvykos tikslas – susipažinti su baldininko profesija, įgyti platesnį supratimą apie verslumą.

Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su įmonės patalpomis, produkcijos gamybos įvairiomis technologijomis. Mokinius svetingai pasitikęs įmonės savininkas K. Tautvaišas įdomiai ir motyvuojančiai papasakojo apie įmonės įkūrimo istoriją ir veiklą. Labai įdomu buvo išgirsti jo, kaip verslininko, sėkmės istoriją.   

                                       Ekonomikos mokytoja G. Kardušienė

2020baldai


PENKTOKŲ PAMOKA KITOSE ERDVĖSE

Rugsėjo 26 d. ankstyvą šeštadienio rytą penktokai su tėveliais keliavo į Pasvalio rajone, Raubonių kaime įkurtą pramogų parką, kuriame vyko integruota gamtos pažinimo ir fizinio lavinimo ugdymo pamoka.

Mokiniai zooparke susipažino su egzotiniais laukiniais gyvūnais iš tolimųjų žemynų. Žinduoliai ir paukščiai buvo labai aktyvūs ir demonstravo savo sugebėjimus linksminti žmones, bet labiausiai prajuokino rudasis lokys, kuris mums mojavo letena, sėdėdamas vonioje, pilnoje vandens. Dideli išbandymai laukė vaikų žygyje Tarzano takais. Žygeiviai rinkosi trasas pagal savo galimybes, poreikius ir stengėsi jas įveikti. Šauniai visi pasirodė, bet Faustai pavyko įveikti net juodąją trasą ir nustebinti instruktorius. Nuo drąsuolės neatsiliko klasės vadovė ir jos vyresnysis sūnus, įveikę taip pat visus žygio maršrutus. Pijaus ir Vakario mamoms irgi pakako azarto išbandyti savo ištvermę, drąsą ir parodė pavyzdį vaikams, kad labai norint pasiekiami net patys sudėtingiausi sumanymai. Kuriems silpniau sekėsi įveikti trasą medžiais, į pagalbą atskubėjo klasės draugai. Kam nepakako ekstremalių išbandymų, galėjo pasižiūrėti 9D filmą ir pabuvoti Dino parke, kuriame pasitiko riaumojantys baisūs dinozaurai. Kas norėjo linksmesnių pramogų, galėjo rinktis atrakcionų parką su batutais, mašinėlėmis ir karusėlėmis.

   Net nepajutome, kaip pradėjo temti ir laikas buvo grįžti namo, bet taip norėjosi viską sustabdyti, kad nesibaigtų ši ilga pamoka kitose erdvėse. Vaikai labai daug patyrė šioje išvykoje: pažinimo džiaugsmą, bendraujant su mielais gyvūnais, fizinių jėgų išbandymą, žygiuojant Tarzanijoje medžių trasomis ir vykdant ekstremalius nusileidimus trosais, tolerantiškumą, geranorišką pagalbą, mokantis vieniems iš kitų priimti lemiamus sprendimus. Savaitgalio išvyka padėjo mokiniams atskleisti savo pomėgius, porekius, o gal ir talentus gamtoje. Man, kaip klasės vadovei, leido labiau pažinti savo auklėtinius ir sustiprinti bendrystės ryšį su jais ir tėveliais. Mes tapome tikra šeima.

Integruotos pamokos gamtoje sumanytoja ir vykdytoja

5 klasės vadovė, geografijos mokytoja Vaida Dundulienė


Joniškio rajono švietimo centro direktorė Rasa ir metodininkė Inga įteikė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus diplomus ir padėkas 2 kl. mokinei Austėjai, ją ruošusiai mokytojai Reginai ir 4 kl. mokinei Emai, ją ruošusiai mokytojai Onai. Mergaitės užėmė I vietas rajoniniame dailaus rašto konkurse „Žodžiai gimtinei". Sveikiname!


MOKYKLOS BENDRUOMENĖS ŽYGIS #beactive #europosjudumosavaite


Mūsų mokyklos 5-10 klasių mokiniai rugsėjo 22-ąja, minint žydų genocido aukų atminimo dieną, iš rudeninių lauko gėlių nupynė simbolinę žydų žvakidę menorą ir ją padėjo masinėje žydų kapavietėje Vilkiaušyje, kur 1943 m. buvo nužudyta apie 150 žydų, o pradinukai Kriukų žydų kapinaitėse uždegė žvakeles ir mirusius pagerbė tylos minute.


Š.m. rugsėjo 22 dieną mūsų mokyklos 5-10 klasių moksleiviai kartu su istorijos mokytoja R. Ivaškevičiene ir dailės mokytoja D. Butkiene dalyvavo Baltų vienybės dienos minėjimo renginyje Saulės mūšio memorialinėje vietoje.

Plenere „Saulės mūšio pergalės reikšmė“ pasirinktomis dailės technikomis tapė vienuolika mokinių, o dešimtokams vyko istorijos pamoka netradicinėje erdvėje. Minėjimo - koncerto metu dalyviai grožėjosi plenero darbų paroda, skambėjo folklorinė muzika, norintys vaišinosi žiemgališka koše.

                                                                                  Dailės mokytoja D.Butkienė


SPORTO ŠVENTĖ 2020


Rugsėjo 10 dieną Kriukų pagrindinės mokyklos 6-7 klasių mokiniai su Kriukų miestelio bibliotekos vedėja V. Navickiene ir lietuvių kalbos mokytoja L. Kasiuliene dalyvavo netradicinėje pamokoje „Knygnešio V. Pečiulio kelias". Tai buvo paskutinis renginys, skirtas garsiojo Kriukų knygnešio jubiliejiniams metams. Po knygnešių žygio, po viktorinos, po renovuotos kapavietės atidengimo renginio mokiniai susidomėję klausėsi naujų V. Pečiulio gyvenimo detalių, patys skaitė biografijos fragmentus, klausėsi septintokės Vaidos skaitomo Just. Marcinkevičiaus eilėraščio apie Lietuvą ir knygą. Grįžę bibliotekon, mokiniai su džiaugsmu dalinosi praėjusių renginių įspūdžiais, nuoširdžiai klausinėjo apie artėjančius.
Dvi pamokos praėjo kaip kelios smagios akimirkos.


Nemažas būrys 3-10 klasių moksleivių su mokytojomis Ilona Gylyte ir Rita Ivaškevičiene dalyvavo Vlados Musvydaitės su „Walk15" organizuotame renginyje „IKI Ėjimo varžybos | Kaunas 2020". Jaunieji žygeiviai Panerių parke įveikė beveik 11 kilometrų trasą.


Priešmokyklinukai ir pirmokai dėkoja Joniškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komandai už padovanotas spalvinimo knygeles

pgtknygeles


Nuskambėjus rugsėjo 1-osios varpeliams, vaikai sugrįžo į mokyklą. Praeitais metais pradėtas būrelis „Žaidžiame su STEAM“, bus tęsiamas ir šiemet. Vaikai džiaugėsi  STEAM akademijos mokslininko diplomais, kurie patvirtina, kad užsiėmimų metu buvo atlikti įvairūs eksperimentai, bandymai ir pastatyti besiveržiantys ugnikalniai.

Šiais mokslo metais būrelio veikla bus tęsiama, gilinamos žinios, tyrinėjama gamta, eksperimentuojama su cheminėmis medžiagomis ir atliekami patys įvairiausi bandymai.

Mokytoja Vaida Zubavičienė


2020 M. RUGSĖJO 1-OJI

Papildoma informacija