Rugpjūčio 26 d. Žagarės poilsio zonoje vyko Joniškio biudžetinių įstaigų ir įmonių kolektyvų sporto žaidynės. Pagrindinės Joniškio rajono mokyklos komanda, atsilikusi tik 1.5 taško nuo nugalėtojų, užėmė garbingą 4 vietą (iš 27). Sveikiname! Taip ir toliau!

 


Penktokai (mokytoja I. Gylytė) pavasarį vykusiame respublikiniame konkurse „Nusipiešk sau kojinytę" nugalėjo dar trijose kategorijose. (Pavasarį buvo paskelbti pagrindiniai nugalėtojai, pagal kurių piešinius bus numegztos kojinytės, ja tapo Faustė Prušinskaitė –„Ukrainos kojinė"). Už aktyvų asmeninį dalyvavimą – Karina Vėlykytė (39 piešiniai) ir Gabrielė Kancevičiūtė (24 piešiniai), už tautiškų motyvų naudojimą—Faustė Prušinskaitė „Kalnų kojinė" ir už aktyvų komandinį dalyvavimą –visa klasė (176 piešiniai). Sveikiname nugalėtojus!


2021mainaierasmus

Birželio 27 dieną dešimt mūsų mokyklos mokytojų pagal ERASMUS+ projektą „More Effective Education Throught Flipped Classroom Method" išvykome į Amsterdamą. Susipažinę su savo partneriais iš Turkijos ir įsikūrę judriojo miesto viešbutyje, aktyviai dalyvavome mokymuose ir studijavome apverstos klasės metodą. Po mokymų gavome sertifikatus, kurie patvirtina, kad apverstos klasės metodą esame puikiai įvaldę ir gebėsime šias žinias pritaikyti savo pamokose. Džiaugėmės šia neįkainojama patirtimi, nuostabiomis akimirkomis drauge bei gražiu miestu. Buvome maloniai nustebinti projekto organizatorių vakariene ir šiltu atsisveikinimu.

 


DEŠIMTOKŲ IŠLEISTUVĖS

Birželio 23 dieną skambėjo paskutinis skambutis mūsų mokyklos dešimtokams.
Pirmosios mokytojos Jolanta Bytautienė ir Jolanta Kievišienė pasidalino prisiminimais apie kartu praleistus 4 metus, praskaidrino nuotaikas džiaugsmingais prisiminimais bei pasidžiaugė savo vaikais - kokie dideli jie užaugo. Auklėtoja Žydrynė linkėjo didžiausios sėkmės savo vaikams. Pasveikinti dešimtokų atvyko ir seniūnijos atstovai. Sveikinimus išeinantiems mokiniams skyrė ir 5-9 klasių mokiniai. Dešimtokai padėkojo auklėtojai Žydrynei Pečiukienei, pirmosioms mokytojoms, mokytojams, tėveliams. Mokyklos direktorius Linas Česnulis įteikė pagrindinio mokslo baigimo pažymėjimus ir padėkas už įvairias veiklas.
Šventės pabaigoje dešimtokai su auklėtoja kvietė visus drauge pasodinti rožes, kurias dovanojo savo mylimai mokyklai.
Sėkmės jums, mūsų mielieji dešimtokai!

 


Džiaugiamės ketvirtokų (mokytoja I. Gylytė) laimėjimais „Skinijos" organizuotame konkurse „Nusipiešk sau kojinytę": iš išsiųstų 250 piešinių net dviejose kategorijose laimėjo Faustė - jos dekoruotos kojinės „Ukraina" bus išmegztos, o kitoje kategorijoje - „Už tautiškų motyvų naudojimą" ji bus apdovanota organizatorių prizu.


Birželio 17d. su darželiu atsisveikino būsimieji priešmokyklinukai. Šventėje kartu su tėveliais vaikučiai šoko, dainavo ir pramogavo.

 


Birželio 15 d. ketvirtokai, jų tėveliai ir artimieji, pirmoji mokytoja kiek susirūpinę rinkosi į „Mano vaikystės boružėlių pievą" - įveiktas vienas etapas – baigta pradinė mokykla. Skambėjo dainos, šokis vijosi šokį, prisiminimai, nuveikti darbai: tiek daug kur dalyvauta per tuos ketverius metus, kiek laimėta! Mokinių aktyvas pasveikino daina, visus prajuokino linksmu „žinių patikrinimu". Padėkos už pasiekimus, nominacijos ir pagaliau į dangų kyla balionai, nešdami svajones, fotosesija prie mokinių aktyvo paruoštos fotosienelės ir rankose pirmas dokumentas – pradinio ugdymo baigimo pažymėjimai, kuriuos įteikė mokyklos direktorius Linas Česnulis, palinkėdamas sėkmės.

 


Stovyklos „Didžkiai boružiukai" metu ketvirtokai su mokytoja I. Gylyte ir tėveliais dalyvavo Pasvalio krašto muziejaus edukacijoje „Surask lobį", susipažino su muziejaus eksponatais, „važiavo" senoviniu motociklu. Plaukimo įgūdžius įtvirtino ir  žinias pasitikrino Pasvalio sporto mokyklos baseine (ačiū treneriui Pauliui Suveizdžiui) - bandė plaukti pasunkintomis sąlygomis — su drabužiais, išlipti ne laipteliais, o per baseino kraštą, plaukti su kliūtimis. Buvo labai smagu.

 


Turiningas savo veiklomis integruotas fizikos – dailės projektas „Visatos paslaptys“ džiugino atradimais, pasiekimais. Dalykų integracija motyvavo ir skatino pažinimo, saviraiškos poreikius, ugdė mokinių bendrąsias kompetencijas. Projektas skatino dirbti komandoje, bendrauti ir bendradarbiauti. O šiandien komandinis darbas yra vienas iš efektyvaus darbo ypatumų!

Pasirinkta tema metų eigoje eksperimentuota įvairiose kūrybos srityse, stilistikose, išbandytos skirtingos technikos. Veiklos planuotos kartu su moksleiviais, tad sėkme džiaugėsi ir mažesnę motyvaciją turintys mokiniai.

   Mokiniai išties turėjo galimybę išvykoje į Molėtus, netradicinių fizikos, dailės pamokų veiklose, susitikime su tautodailininke D. Radavičiūte patirtus įspūdžius bei idėjas įgyvendinti įvairiapusėje kūrybinėje raiškoje. Visatos tema įkvėpė meninei veiklai net ir 5-8 kl. mokinius. Tarptautiniame jaunųjų dizainerių konkurse „Adata -2022“ pristatyta avangardinio meno kolekcija.

   Įžvalgomis, patirtimi pasidalinta bendruomenės renginyje Joniškio r. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos filiale Kriukuose, tautodailės parodoje,  respublikinėje metodinėje – praktinėje  konferencijoje „Gamtamokslinis ugdymas: iššūkiai ir galimybės“ ir šalies dailės ir technologijų mokytojų metodinėje konferencijoje „Vaikai atranda meną“.

   Projektas skatino ne tik pažinti, kurti, bet ir susimąstyti apie mūsų santykį su gamta, žmogaus būties trapumą Visatos erdvėje.

apibendr


Birželio 7 dieną mūsų mokyklos 5-9 klasių mokiniai su klasių vadovėmis vyko į Anykščius. Iš pradžių smagiai pramogavo Labirintų parke, tyrinėjo apverstus namus. Vėliau žavėjosi A. Baranausko „Anykščių šilelyje“ aprašytu gamtovaizdžiu iš medžių lajų tako, matavo Puntuko dydį. Nors visi jau buvo pavargę, tačiau drąsiausieji neatsisakė atrakcijų rogučių trasoje. Džiaugiamės smagiai ir prasmingai praleidę dieną.

 


Penktadienį, birželio 3 d.mokykloje vyko pirmasis Joniškio r. pagrindinės mokyklos (Kriukų, Gataučių ir Gasčiūnų p. m.) 3-4 klasių moksleivių bendras renginys-interaktyvi edukacija, kurį organizavo I.Gylytė.

„Kosminis skrydis vaikams“ pakvietė susipažinti su saulės sistemos planetomis. Susitikimas prasidėjo smagia astronautiška fotosesija, apsirengus kosmonauto kostiumus. Kol salė buvo ruošiama "skrydžiui", mokyklos kieme vaikai susipažino vieni su kitais, žaidė žaidimus, pasikeitė adresais. Gavę astronauto pažymėjimus keliavo ne tik kosmosu ir laiku, bet ir patyrė įvairių nuotykių ir netikėtumų. Visos kelionės kosmosu metu filmuke vaikus lydėjo gidas Marsietis Burbulevičius, kuris linksmai komentavo planetas. Marsietis žaismingai bendravo su vaikais, įtraukė juos į kelionę kosmosu, dalinosi savo kosmine patirtimi ir prašė vaikus pasidalinti savo žemiškąja patirtimi, skatino pažinti, domėtis, svajoti, kurti, atsakingai elgtis ir rūpintis savo planeta.

Po filmuko laukė susitikimas su įspūdingo dydžio ir išvaizdos kosminiu robotu Apolo 11 ir viktorina. O kaip smagu ir netikėta buvo, kai visų komandų žinios buvo įvertintos "perfekto" ir visos gavo kosmines taures. Susitikimas baigėsi smagia kosmine diskoteka ir bendra daina.

 


MOKYKLOS GIMTADIENIS 195

Birželio 2 dieną mūsų mokykla šventė 195-ąjį gimtadienį. Iš mokyklos vėliavos nužengusi Pelėda ir jai į pagalbą atskubėjusi panelė Vasara džiaugėsi spalvingais mokinių pasirodymais ir į šventę atskubėjusių svečių (Joniškio r. savivaldybės mero V. Gailiaus, Kriukų seniūnijos atstovų, Kriukų klebono) sveikinimais bei gausiais plojimais. Labai dėkojame visiems, kurie padėjo sukurti šią gražią ir įsimintiną šventę.

 


Birželio 1 d. mūsų mokykloje vyko Joniškio raj. pradinių klasių dailaus rašto konkursas „Šita žemė priklauso vaikams“. Po konkurso mokytojos J. Kievišienės dėka vaikus linksmino Joniškio kultūros centro Satkūnų skyriaus renginių režisierius Giedrius Stubaila ir Kriukų skyriaus renginių režisierė Raimonda Žarienė. Vaikučiai vaišinosi ledais. Pirmų vietų laimėtojais tapo mūsų mokyklos 3 kl. mokinys Kristupas Čepinskas (mokytoja R. Katinienė) ir 4 kl. mokinė Aurėja Sutkutė (mokytoja I.Gylytė), Mato Slančiausko progimnazijos 1 kl. mokinė Auksė Kipšaitė ( mokytoja A. Budzinskytė), ir 2 kl. mokinė Gabriela Vilmanaitė (mokytoja J. Liandzbergienė).

Antrų vietų laimėtojai: ,,Saulės” pagrindinės mokyklos 1 kl. mokinė Mėja Petrauskaitė (mokytoja D. Žilevičienė), 2b kl. mokinė Ana Šlionytė (mokytoja V. Kupinienė), 3c kl. mokinė Kotryna Viečaitė (mokytoja D. Balsytė), Mato Slančiausko progimnazijos 4a kl. mokinė Morta Vaišvilaitė (mokytoja D. Klausienė). Trečių vietų laimėtojai: ,,Saulės” pagrindinės mokyklos 1 kl. mokinė Melita Diškevičiūtė (mokytoja S. Dovidaitienė), Gasčiūnų pagrindinės mokyklos 2 kl. mokinys Justas Jurevičius (mokytoja R. Ramonienė), ,,Saulės” pagrindinės mokyklos 3a kl. mokinė Akvilė Girdžiūtė (mokytoja V. Korolkova), 4a kl. mokinė Liepa Daunoraitė (mokytoja R. Šerkšnienė).

Konkurso dalyviai vėliau ant gėlyčių užrašė mūsų mokyklai sveikinimus gimtadienio proga.

 


4 klasės mokiniai ir mokytoja Ilona Gylytė gegužės mėnesį dalyvavo VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos organizuotoje viktorinoje „Kaip elgiuosi? Ogi tvariai!“, skirtoje paaiškinti apie besaikio vartojimo pasekmes, klimato kaitą, apie atsakingą ūkininkavimą, pagarbą ir bendrystę su gamta ir ekologija.

Ketvirtokų komanda pateko į geriausiųjų dešimtuką ir laimėjo puikius prizus׃ sportinius krepšius, atšvaitus, ženkliukus, lipdukus, knygų rinkinius „Geriau daryk – maistą taupyk“.

2022taupyktvariai 


ŽYGIS „PAŽINK ŽAGARĖS KRAŠTĄ KELIAUDAMAS"

 


Ūkanotą penktadienio popietę mokyklos 4-10 klasių moksleiviai žygiavo iki senosios stoties vietos ir ten susitiko su Latvijos Respublikos Sesavos pagrindinės mokyklos mokiniais. Žygio dalyviai, pasitikrinę geografijos žinias apie Lietuvą ir Latviją, išbandė ir fizines savo jėgas – traukė virvę per Lietuvos ir Latvijos valstybių ribos kanalą, mėtė diskus. Įsidrąsinę susipažino, Lietuvos pusėje visi valgė pietus, apsikeitė adresais ir išsiskyrė planuodami naują susitikimą Baltų vienybės dienos proga.

 


Gegužės 20 d. PUG, 1 kl., 2 kl., 3 kl. vaikai dalyvavo žygyje, skirtame vaikų gynimo dienai. Diena prasidėjo draugiškomis kvadrato varžybomis. Vėliau pakartoję kelionės taisykles vaikai su daina leidosi į žygį po Kriukų apylinkes. Didžiausias džiaugsmas vaikams buvo pietūs mokyklos kieme. Grynas oras, lietutis, draugai ir juokas vaikus lydėjo visą dieną.

 


Mūsų mokyklos mokiniai (Tajus Žvirblis, Roberta Norbutaitė, Milda Gaurilovaitė, Kristina Milanovičiūtė, Eligijus Karžinauskas)  dalyvavo respublikiniame dailės ir keramikos darbų konkurse „Gamtos sparnais apkabinu pasaulį“ . Mokiniai piešiniuose atkreipė dėmesį į globalias aplinkos problemas, gražų mūsų kraštovaizdį, žmogaus bei gamtos harmoniją.

Sveikiname 6 kl. mokinę Kristiną Milanovičiūtę, tapusią laureate 11-14 metų amžiaus grupėje ir 4 klasės mokinę Robertą Norbutaitę, gavusią parodos dalyvės diplomą (dailės mokytoja Daiva Butkienė).

Sėkmės visiems vaizduotės ir kūrybos pasaulyje.

2022KOLIAZAS gamtossparnais


Penkioliktasis respublikinis mokinių kūrybinių darbų konkursas „Pravėriau vario vartelius“  šiemet vyko virtualioje erdvėje. Konkurso tikslas - skatinti mokinius pažinti tautos kultūros paveldą, ugdyti pagarbą etninės kultūros tradicijoms, puoselėti mokinių kūrybinius ir meninius gebėjimus. Konkurso organizatoriai sulaukė 218 darbų iš įvairių Lietuvos miestų bei rajonų bendrojo ir neformaliojo ugdymo įstaigų.

Konkurse dalyvavo ir keletas mūsų mokyklos jaunųjų dailininkų. 7 - 10 metų mokinių grupėje Valentinas Krincius laimėjo II vietą, o Kamilė Norbutaitė pelnė nominaciją už konkurso temos interpretaciją (dailės mokytoja Daiva Butkienė).

 Mokiniai apdovanoti padėkomis, jų darbeliai eksponuojami kūrybinių darbų parodoje.

Džiaugiamės savo mokinių pasiekimais.

2022prizininkai


Gegužės 9 d. 2 klasės mokiniams vyko aktyvus užsiėmimas „Mažų dantukų priežiūra“, kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė.
Mokiniai užsiėmimo metu sužinojo kodėl dantukai genda, kokie yra pagrindiniai dantukų priežiūros pagalbininkai (dantų šepetėlis, dantų pasta, tarpdančių siūlas ir liežuvio grandiklis), kas sveika mūsų dantukams, o kas ne. Taip pat dantų muliažų ir dantų priežiūros bičiulių pagalba mokėsi teisingai valyti dantukus.
Įtvirtinant gautas žinias dantukus pabandėme išsivalyti specialia pasta, kurią apšvietus žibintuvėliu galima pamatyti kiek dar liko apnašų ant dantukų paviršių!
Veiklos vykdomos įgyvendinat projektą „Ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų sveikatos kabinetų aprūpinimas metodinėmis priemonėmis“ pagal programą „Sveikata“, kurią finansuoja Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija.

2022dantukuprieziura


Gegužės 6 d. Joniškio M. Slančiausko progimnazijoje įvykusiame rajoniniame „Šauniausio fiziko septintoko“ konkurse mūsų mokyklos septintokas Danielius Krincius (mokyt. G. Kardušienė) pelnė garbingą II vietą. Tuo pačiu metu ten pat vykusioje rajoninėje 8 kl. mokinių fizikos olimpiadoje dalyvavo trys 8 kl. mokiniai: Akvilė Dargenytė, Oskaras Ramanauskas ir Amanda Traškinaitė. Nors mokiniai prizinių vietų nelaimėjo (Akvilei iki prizinės vietos pritrūko tik 1,5 taško), tačiau praturtėjo žiniomis, patyrė, kiek reikia įdėti savo triūso, norint pasiekti tikslą. Ačiū šauniems moksleiviams, atstovavusiems mūsų mokyklą.

 


Gegužės 6 dieną Joniškio r. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Kriukų filiale vyko IUG ugdytinių darbelių parodos „Žemė pasipuošė žiedais tau, mamyte!“ pristatymas. Jo metu vaikai susirinkusiems deklamavo eilėraštukus, dainavo daineles apie mamą. Parodos atidarymo lankytojai ne tik apžiūrėjo vaikų darbelius, bet ir smagiai praleido laiką kartu su vaikais dainuodami, šokdami ratelius.

 


Mūsų mokyklos aštuntos klasės mokiniai: Amanda, Vaida, Oskaras, Akvilė, Dangis ir Aurimas, vadovaujami mokytojos Onos Švedienės, dalyvavo respublikiniame internetiniame projekte „Letʼs create a story“. Projektą organizavo Tauragės Žalgirių gimnazijos anglų kalbos mokytojos-metodininkės V. Jucienė ir G. Kolesnikova. Šio projekto tikslas – sukurti istorijas, kurios vėliau buvo sudėtos į internetinę knygą. 56 projekte dalyvaujančios Lietuvos mokyklos buvo suskirstytos po keturias ir sukūrė 14 istorijų.
Keturių mokyklų komandos kūrė vieną istoriją, pratęsdamos jau sukurtą istorijos dalį. Mūsų partneriais buvo Klaipėdos Verdenės progimnazija, Biržų Aušros pagrindinė mokykla ir Prienų Šilavoto pagrindinė mokykla. Mokinai ne tik rašė, bet ir iliustravo savo pasakojimo dalį. Projekto metu mokiniai turėjo galimybę pademonstruoti savo kūrybiškumą, fantaziją bei meninius gebėjimus. Mūsų fantastinė Istorija „Test 1“ yra tikrai įdomi.

 


Gegužės 2 dieną 9-10 klasių mokiniams vyko aktyvūs užsiėmimai „Alkoholis, tabakas ir narkotikai“, kuriuos vedė visuomenės sveikatos specialistė Vaida Merkelytė. Šių užsiėmimo tikslas – suteikti žinių apie alkoholio, tabako ir narkotikų vartojimo žalą sveikatai.
Mokiniai užsiėmimo pradžioje buvo supažindinti su alkoholio, tabako ir narkotikų vartojimo pasekmėmis. Aptarta, kokią žalą sveikatai sukelia alkoholio, tabako ir narkotinių medžiagų vartojimas. Užsiėmimų pabaigoje mokiniai išbandė žaidimą „Vairavimo pavojai apsvaigus“, kuris leidžia pajusti, kaip sutrikę pojūčiai trukdo atlikti net ir paprasčiausias užduotis! Veiklos vykdomos įgyvendinat projektą „Ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų sveikatos kabinetų aprūpinimas metodinėmis priemonėmis“ pagal programą „Sveikata“, kurią finansuoja Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija.

2022priesalkoholi


Balandžio 27 dieną penki mūsų 5-6 klasių mokiniai (Orinta, Olivija, Jokūbas, Gabija ir Kristina) su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja V. Jašinskiene Joniškio „Saulės“ pagrindinėje mokykloje dalyvavo rajoniniame knygų skaitymo konkurse „Knygų pelėda 2022 m.“. Konkurse mokiniai ne tik linksmai leido laiką, bet ir gilino literatūros žinias, išbandė savo meninius gebėjimus, varžėsi su bendraamžiais.

 


VIKTORINA 3-4 KL. MOKINIAMS „KELIONĖ PO VISATĄ"

Balandžio 26 d. mūsų mokykloje 3-4 kl. mokiniams vyko viktorina „Kelionė po Visatą“ . Viktoriną vedė 10 kl. mokinės U. Žvirgždaitė ir V. Tvaskūnaitė (paruošė fizikos mokyt. G. Kardušienė).  Labai smagu, kad mokinukai susidomėję klausėsi pranešimo „Visatos gimimas ir grožis“ (mokyt. G. Kardušienė), aktyviai atsakinėjo į viktorinos klausimus. Tikimės, kad mokiniai papildė savo pažinimo kraitelę naujomis sąvokomis ir sužinojo dar negirdėtų faktų apie kosmosą.

 


Balandžio 26 dieną 3 klasės mokiniams vyko paskutinis iš penkių „Fast herojai“ iniciatyvos užsiėmimų, kuriuos vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė.
„FAST herojai“ – tai apdovanojimus pelniusi edukacinė iniciatyva, kuria siekiama padidinti supratimą apie insulto simptomus ir priminti apie poreikį greitai imtis veiksmų.
Insultas yra antra dažniausia mirties priežastis, trečia dažniausia negalią sukelianti priežastis ir viena pagrindinių priežasčių, dėl kurios vaikai netenka savo senelių. Liūdna realybė yra ta, kad dauguma insultą patyrusių senjorų negauna gydymo, nes per vėlai atvyksta į ligoninę. Galima išgyventi be pasekmių, jei gaunama greita ir veiksminga pagalba!
IŠMOKOME: tris dalykus, kurie gali įvykti, kai piktasis krešulys sukelia insultą – žmogaus viena veido pusė staiga persikreipia, viena ranka staiga nusilpsta, dvi neklusnios lūpos ima painioti žodžius. Taip pat ir stebuklingąjį pagalbos telefoną – 112.
TAI PRISIMINDAMI ESAME FAST HEROJAI!
Kartu galime išgelbėti pasaulį – kas kartą po vieną senjorą herojų!

2022fast paskutinis


Vaikų Velykėlių (Atvelykio) tradicijos itin artimos pačioms Velykoms: vėl yra dažomi ir ridenami margučiai, taip pat yra žaidžiami įvairiausi linksmi žaidimai. Tačiau šios šventės metu visas dėmesys skiriamas vaikams. Ketvirtokai ir darželinukai (mokytojos I. Gylytė ir E. Augulienė) po atostogų susirinko mokyklos kiemelyje smagiai paminėti šią dieną ir tradiciškai (jau 9 kartą) sudalyvauti projekte „Vaikų Velykėlės“. Vaikai žaidė įvairius žaidimus, klijavo didelį margutį, o po šventės jų bibliotekėlės pasipildė dar viena knygele – Aido Jurašiaus „Žąsino Gagio kelionės“.

 


Susirinkę po atostogų PUG ir 1 klasės ugdytiniai pratęsė vaikų Velykėles – džiaugėsi ridendami margučius.

 


VELYKINĖ MUGĖ

Prieš šv. Velykų atostogas mokykloje šurmuliavo pavasarinė mugė, kurią savo sveikinimo kalba pradėjo mokyklos direktorius L. Česnulis. Savo rankdarbiais, kepiniais ir kitokiomis grožybėmis prekiavo 1-10 klasių mokiniai, mokytojos ir centriuko atstovai. Mugėje skambėjo linksma muzika, o prekeiviai savo pakilia nuotaika dalinosi su gausiai susirinkusiais pirkėjais. Džiugu, kad mūsų mokykla turi tiek daug gabių ir gebančių dalintis bendruomenės narių.

 


Balandžio 20 d. mokyklos bendruomenė, du mėnesius auginusi virtualius medžius Ergo iššūkyje walk15 programėlės pagalba, ir iš 617 dalyvaujančių komandų užėmę 26 vietą, Vainagių miške, kartu su kitais dalyviais pasodino 15000 eglučių. Džiaugiamės galėję dalyvauti tokioje prasmingoje akcijoje.

 


Prieš atostogas ketvirtokams vyko integruota tikybos-etikos pamoką „Velykos. Tradicijos ir papročiai" (mokytojos D. Šlušnytė ir I. Gylytė), kurios metu vaikai žiūrėjo filmo ištrauką apie Kristaus nukryžiavimą, aptarė margučių marginimo tradicijas, wordvall programėle kūrė velykinius sveikinimus.

 


Balandžio 15 d. 4 klasės mokiniams vyko aktyvus užsiėmimas „Sveika mityba“, kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė.
Šio užsiėmimo tikslas - skatinti vaikus rinktis sveikesnius maisto produktus, atsižvelgiant į jų naudingumą, laikytis pagrindinių sveikos mitybos principų ir taisyklių.
Su ketvirtokais pamokos metu kalbėta apie sveikus maisto produktus, kokių reikėtų valgyti kuo daugiau ir dažniau, o kokių vengti ir apie vandens svarbą mūsų kūnui. Užsiėmimo metu mokiniai taip pat susipažino su sveikos mitybos principais: subalansuotumu, įvairumu ir nuosaikumu. Prisiminė sveikos mitybos piramidę. Sužinojo kaip turėtų atrodyti sveikatai palanki lėkštė, t. y. kokios maisto produktų grupės ir kokiais kiekiais turėtų vyrauti vaiko pusryčių, pietų ir vakarienės lėkštėse. Praktinėje dalyje mokiniai patys ant magnetinės lentos bandė sudėlioti sveiką pusryčių, pietų ir vakarienės lėkštę, o po to kiekvienas statė ir klijavo sveikos mitybos bokštą.

2022sveikamityba


Velykos – pati gražiausia pavasario šventė.Visą savaitę ikimokyklinės grupės vaikai buvo supažindinami su Velykų papročiais ir tradicijomis, piešė, aplikavo, spalvino, dažė Velykų simbolį margutį.

Balandžio 15 d. susirinkusius vaikus ir tėvelius aplankė Velykų bobutė. Visi šoko, dainavo, darželio kiemelyje ieškojo kiškių pamestų margučių, lenktyniavo kas greičiau šaukštu nuneš margutį, savo pieštais margučiais puošė 1,5 metro aukščio kiaušinį.

 


Balandžio 14 dieną Kriukų teritorinis padalinys kartu su pagrindinės mokyklos mokinių savivaldos atstovais ir vaikų dienos centru „Erdvė" organizavo akcija „Gerbiu senjorą – dovanoju velykinę nuotaika". Aplankėme Kriukų seniūnijos senjorus kuriems yra 90 ir daugiau metų. (Jų yra 10).

Jaunimas senjorams deklamavo eilėraščius, dovanojo pavasarines puokštes ir po velykinį simbolinį margutį.

 


Balandžio 12 dieną, priešmokyklinio ugdymo grupės ir 1 klasės mokiniams vyko aktyvus užsiėmimas „Rankyčių higiena“, kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė.
Asmens higiena – svarbi kiekvieno žmogaus sveiko gyvenimo dalis, kuri padeda apsisaugoti nuo daugelio infekcinių ligų. Užsiėmimo tikslas - ugdyti moksleivių asmens higienos įpročius, supažindinant su užkrečiamų ligų plitimo keliais. Vienas efektyviausių būdų, kaip pašalinti įvairių infekcijų sukėlėjus, plauti rankas.
Užsiėmimo metu mokiniai sužinojo: kas yra rankų higiena, kada reikia plauti rankas, kokie mikroorganizmai gyvena ant rankų ir kuo jie pavojingi mums ir aplinkiniams, kokios reikalingos priemonės rankų higienai ir kaip teisingai plauti rankas. Veiklos vykdomos įgyvendinat projektą „Ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų sveikatos kabinetų aprūpinimas metodinėmis priemonėmis“ pagal programą „Sveikata“, kurią finansuoja Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija.

2022rankhigiena


Balandžio 11 dieną 5-8 klasių mokiniams vyko aktyvūs užsiėmimai „Pirmoji pagalba“, kuriuos vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Pamokų metu buvo kalbama apie pirmosios pagalbos teikimo svarbą, būdus, pagrindinius gyvybinius požymius, kaip juos atpažinti ir įvertinti, kokia būklė pavojinga gyvybei, kaip iškviesti greitąją medicininę pagalbą.
Praktiškai mokiniai išbandė kaip:
• atlikti pradinį gaivinimą (naudojant manekeną su išmaniąja programa „Brayden Pro“);
• naudotis išoriniu širdies defibriliatoriumi;
• padėti užspringusiam.
7 ir 8 klasių mokiniams veiklos vykdomos įgyvendinat projektą „Ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų sveikatos kabinetų aprūpinimas metodinėmis priemonėmis“ pagal programą „Sveikata“, kurią finansuoja Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija.

 


Balandžio 8 d. vyko mokinių savivaldos renginys „Naktis mokykloje", jo metu 5-10 klasių mokiniai, pasiskirstę grupelėmis, sprendė klausimus:
1. Ką galėtų pakeisti mokykloje, kad būtų dar jaukesnė atmosfera.
2. Kokį renginį/veiklą galėtų suorganizuoti, kokio(s) iki šiol dar nėra buvę mokykloje.
Jaunieji savivaldos nariai susipažino su LMS (Lietuvos moksleivių sąjunga). Atlikdami įvairiausias užduotis, kurdami pasirodymus, žaisdami žaidimus stiprino tarpusavio santykius.


 Balandžio 7 d. vyko PUG ir pradinukų eilėraščių konkursas skirtas Mamai.

 


Balandžio 7 d., trečios klasės mokiniams vyko pirmasis iš penkių FAST herojų iniciatyvos užsiėmimų „SUSIPAŽINKIME“, kurį mokiniams vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė.
Šios iniciatyvos tikslas – didinti supratimą apie insulto simptomus ir priminti apie poreikį greitai imtis veiksmų.
Mokiniai susipažino su FAST herojais, jų SUPER galiomis, pagrindiniais insulto požymiais bei piktuoju krešuliu – blogiuku, kuris užpuola ir pažeidžia žmogaus smegenis.
Mokiniai piešė savo senjorus herojus ir išsikirpo HEROJŲ kaukes. Pabaigę programą visi mokiniai prisijungs prie herojų, gelbėjančių gyvybes, komandos!

 


Balandžio 7 d.,  Joniškio r. J. Avyžiaus bibliotekos Kriukų filiale 10 kl. mokiniai (mok. D. Butkienė ir G. Kardušienė) pristatė integruoto fizikos – dailės projekto „Visatos paslaptys“ kūrybos darbų parodą. Projekto tikslas - skatinti mokinių domėjimąsi gamtos mokslais, interpretuojant teorines žinias kūryboje. Parodą pristatė mokiniai: A. Vičaitė, U. Žvirgždaitė, V. Tvaskūnaitė, O. Vaitekūnas, J. Stonkus.

Nuoširdus ačiū biliotekos vedėjai V.Navickienei, seniūnei A. Impolienei, mokyklos direktoriui L. Česnuliui ir dalyviams už nuoširdžius  palinkėjimus ir išreikštą susidomėjimą mūsų mokinių vykdomu projektu, darbais.

 


Balandžio 4 dieną ikimokyklinukai lankėsi Joniškio J. Avyžiaus bibliotekos Kriukų filiale, paminėti Tarptautinę vaikiškos knygos dieną. Bibliotekininkė Violeta Navickienė vaikams papasakojo ir parodė įvairiausių knygelių.Vaikai noriai jas vartė, dėliojo jose esančias dėliones ir kartu su bibliotekininke ir mokytoja Egidija vaidino lietuvių liaudies pasaką „Ropė".

 


Kovo 31 d. dešimt 7-10kl. jaunųjų matematikų išbandė jėgas „Aušros" gimnazijos organizuotose komandinėse varžybose. Gimnazijos įsteigto prizo nelaimėjo, bet kūrybiškai dirbdami komandose lavino loginį mąstymą ir smagiai praleido laiką. Balandžio 6 d. keturi 5-8kl. mokiniai dalyvavo rajoninėje matematikos olimpiadoje „Saulės" pagrindinėje mokykloje. Ten sėkmė mus aplankė: Akvilė Dargenytė (8 kl.) ir Danielius Krincius (7 kl.) užėmė antrą vietą. Ačiū mokiniams už puikias matematines žinias ir meilę matematikai.

 


Kasmet balandžio 2-ąją, minint Hanso Christiano Anderseno gimtadienį, švenčiama Tarptautinė vaikų knygos diena. Jos tikslas – įkvėpti skaitymo meilę ir atkreipti dėmesį į vaikų knygas. Todėl mūsų 8-okai Amanda ir Dangis lankėsi darželinukų grupėje ir skaitė P. Stalionio pasaką „Žolinuko kelionė“. Vėliau jie kvietė mažuosius nuspalvinti šios pasakos veikėjus. Vaida ir Akvilė (iš 8-os klasės) pradžiugino mūsų mokyklos 1-okus V. Žilinskaitės teksto „Snaigė, kuri nesutirpo“ raiškiuoju skaitymu bei smagiomis užduotimis. Mažieji klausytojai buvo labai dėmesingi ir susikaupę klausėsi vyresniųjų mokinių skaitinių bei aktyviai dalyvavo jų pasiūlytose veiklose.

 


Kovo 29 d. ketvirtokams (mokytoja I. Gylytė) vyko įdomioji pasaulio pažinimo pamoka „Kaip elgiuos? Ogi tvariai!“: apie tai, kaip išgelbėti pasaulį ir šiurpuliukais apipintas dirvožemio paslaptis. Ar žinote, kad be automobilio, kompiuterio, be pinigų, netgi be mobiliojo telefono galima išgyventi. O štai be oro ir vandens vargu ar įmanoma. Lygiai taip pat kaip ir be dirvožemio. Tie keliasdešimt centimetrų žemės – didžiausias mūsų turtas, sudarantis sąlygas visai gyvybei mūsų žemėje. Mokiniai klausėsi įdomių pasakojimų iš šiltnamio, fermos, parduotuvės. Mokėsi būti atsakingais piliečiais.

 


Kovo 21-25 dienomis mokykloje vyko savaitė BE PATYČIŲ. Etikos, tikybos ir kt. dalykų pamokose mokiniai diskutavo apie patyčių mažinimą, piešė plakatus, savo svajones užrašė ant melsvų taikos debesėlių. Mokinių tarybos narės lankėsi pradinėse klasėse, kalbėjosi su jaunaisiais draugais apie patyčių žalą, žaidė žaidimus.

 


Šiandien, kovo 22 dieną, priešmokyklinukai ir pradinių klasių mokiniai minėjo Pasaulinę vandens dieną. Šių metų Pasaulinės vandens dienos tema – požeminis vanduo, o šūkis – „Požeminis vanduo yra nematomas, bet jo poveikis matomas visur“. Trumpai aptarę vandens svarbą, mokiniai piešė piešinius ant vandens lašelių, šiemetine vandens dienos tema, juos karpė ir klijavo, bei rengė piešinių parodą.

 


Kovo 21 dieną mokykloje svečiavosi Joniškio Atviro Jaunimo Centro atstovai: metodininkė Vaida, savanoriai Gabija, Donatas ir Lilit iš Armėnijos. Jie papasakojo apie savanoriavimo galimybes Joniškio rajone, Lietuvoje, o taip pat užsienyje. Šis malonus ir naudingas susitikimas skirtas Pasaulio jaunimo ir Savanorystės metams.

 


Kovo 21 d. minima pasaulinė Dauno sindromo diena. Šios dienos tikslas – formuoti teigiamą visuomenės požiūrį į Dauno sindromą turinčius žmones, jų ir jų šeimų integraciją į visuomenę. Minint šią dieną, skatinama mūvėti skirtingas kojines ir taip išreikšti palaikymą. Skirtingos kojinės, visame pasaulyje simbolizuoja kitoniškumą. Taigi, nebijokime pabūti kitokiais! Palaikykime ir būkime vieningi!
Taip šią dieną paminėjo ikimokyklinukai, priešmokyklinukai ir pradinukai.

 


Emocijos yra labai svarbios mūsų gyvenime, todėl aktualu nuo kuo ankstyvesnio amžiaus kalbėti su vaikais apie kylančias emocijas ir jausmus, padėti juos atpažinti, įvardinti, išreikšti. Kovo 18 d. pirmos klasės mokiniams vyko aktyvus užsiėmimas „Emocijos ir jausmai“, kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Šio užsiėmimo tikslas – supažindinti vaikus su emocijų rūšimis, aptarti emocijas – pyktį, baimę, džiaugsmą, liūdesį ir kt. Noriai mokiniai išbandė žaidimą „Žaidžiu jausmus“, kurį sudaro 8 skirtingos lėlytės su skirtingomis emocijomis. Mokiniai šio užsiėmimo metu mokėsi atpažinti emocijas, jas įvardinti ir pavaizduoti bei atliko įvairias praktines užduotis.

 


DEŠIMTOKŲ ŠIMTADIENIS

Paskutinis 100 dienų mokykloje... Šios šventės metu devintokai „gydė" dešimtokus nuo įvairių ligų: nelaimingos meilės, judėjimo trūkumo, Jūros ligos, viso kūno nejautros, tamsos baimės ir kt. Kam Meilės vitaminų skyrė, kam teko ant kankorėžių pasėdėti, kam stebuklingą magiją atlikti...
Mokytojai, devintokai ir aštuntokai palinkėjo dešimtokams gerai ir naudingai praleisti likusį laiką mūsų mokykloje, gražių akimirkų su klasės draugais, svajonių išsipildymo.

 


Kriukų teritorinis padalinys kartu su Kriukų pagrindinės mokyklos mokytoja-metodininke Ilona Gylyte 4 klasės mokiniams organizavo žygį „Sunkus šviesos krepšys“, skirtą Knygnešio dienai paminėti.
Žygį pradėjome nuo bibliotekos. Pasikalbėję ir prisiminę Kriukų krašto knygnešius V. Pečiulį, St. Goesą, į kuprines įsidėję knygų, susiruošėme į žygį. Kad žygyje nepritrūktų jėgų, Kriukų seniūnijos seniūnė Audronė Impolienė įdėjo mums vaisių ir saldumynų. Žygeiviai atsidėkojo seniūnei padovanodami knygą.
Eidami stadione pakalbinome sportavusius Joniškio TAU Kriukų Dvasinio tobulėjimo fakulteto dalyvius, pakalbėjome apie skaitomas knygas. Jiems padovanojome knygą ir palinkėję gero sporto nužygiavome į kapines. Pagerbę knygnešį V. Pečiulį tylos minute ir uždegę žvakutę ant jo kapo, žygiavome toliau. Aplankėme buvusią tremtinę – mokytoją Eleną Rudienę. Ji mums papasakojo, kaip tremtyje pradėjo skaityti knygas. Taip pat papasakojo, kokias knygas skaito šiuo metu. Už įdomų pasakojamą padėkojome ir padovanojome knygą. Toliau ėjome į V. Pečiulio gimtinę – Valakų kaimą. Uždegę žvakutę šalia atminimo akmens, suvaidinome trumpą istoriją pavadinimu „Aš Knygnešys“, deklamavome eilėraščius.
Ketvirtokai, dalyvavę žygyje, mokosi klasėje, kuriai yra suteiktas knygnešio Viktoro Pečiulio vardas.

 


Kovo 14-15 d. buvo paminėta pi diena. 5 kl. mokiniai susipažino su pi raidele, ją piešė ir puošė šventei. 6 kl. mokiniai matuodami ir atlikdami skaičiavimus įrodė, kad gauta pi reikšmė yra artima 3,14... 8 kl. mokiniams vyko integruota matematikos - fizikos pamoka „Draugaukime su pi". Septyniolika 5 - 10 kl. mokinių dalyvavo KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto organizuotame pi dienos konkurse.

 


Ar galima pasisemti asmeninių finansų valdymo išminties iš vaikų literatūros pasaulio? Iš populiarių, daugeliui vaikų pažįstamų pasakų, romanų ir jų veikėjų? Šiuolaikiniai vaikai mėgsta mokytis smagiai. Dar smagiau, kai aptariamą temą galima išgyventi pasitelkus žinomus pasakų personažus, jų situacijas, klausimus, veiksmus ar net įsijausti į mėgiamų herojų vaidmenis. Taigi, mūsų mokyklos pradinukai, penktokai ir šeštokai, keliaudami pažįstamos literatūros keliais, gvildeno aktualius vaikams finansinės kultūros klausimus. „O kaip žinoti prieš perkant, kas yra reikalinga?“. „Ar iš tiesų būtina turėti daug daiktų?". Kiekvienoje situacijoje ieškojo ir aptarė tvarų, patikimą ir kultūringą finansinės elgsenos sprendimą.

 


Kovo 15-16 d. Priešmokyklinukams ir pradinių klasių mokiniams vyko aktyvūs užsiėmimai su modernia ir inovatyvia fizinio aktyvumo skatinimo sistema „iDance“. Juos mokiniams vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Ši sistema naudojama mokinių fiziniam aktyvumui skatinti. Ji didina ne tik energijos sunaudojimą, bet ir koordinaciją, dėmesingumą, koncentraciją, motyvuoja siekti tikslo. Užsiėmimai vyko įgyvendinant Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro projektą „Interaktyvaus fizinio aktyvumo plėtra Joniškio rajone“ Nr. SRF-SIĮ-2019-1-0352, finansuojamą sporto rėmimo fondo lėšomis.

 


Kovo 9 dieną, Kriukų pagrindinės mokyklos ketvirtokams vyko aktyvus užsiėmimas „Pirmoji pagalba draugui“, kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Šio užsiėmimo tikslas – suteikti žinių apie pirmąją pagalbą. Jo metu mokiniai aiškinosi, kodėl svarbu laiku suteikti pirmąją pagalbą, kaip ją iškviesti įvykus nelaimei. Užsiėmime kalbėta ir apie pirmosios pagalbos teikimą susižeidus, kraujuojant iš nosies, lūžus kaulams, įkandus gyvūnams ir krečiant elektros srovei.
Mokiniams taip pat teko praktiškai išbandyti pradinį gaivinimą naudojant manekeną su išmaniąja programa „Brayden Pro“.
Veiklos vykdomos įgyvendinat projektą „Ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų sveikatos kabinetų aprūpinimas metodinėmis priemonėmis“ pagal programą „Sveikata“, kurią finansuoja Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija.

 


Kovo 9 dieną organizuotas trečiasis žygis, skirtas Lietuvos gimtadieniui „Švęskime Lietuvos gimtadienį kartu“. Šiame žygyje dalyvavome visi: darželinukai vaikščiojo stadione, po Kriukus ir įveikė 8100 žingsnių, vyresnieji su mokytojais ir Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos atviro jaunimo centro, Kriukų skyriaus „Erdvė" lankytojai darė platesnį ratą apie miestelį, sustodami prie svarbių objektų (paminklo žuvusiems už Nepriklausomybę, maldos namų, senųjų žydų kapinių), todėl nuėjo 11000 žingsnių. Džiaugiamės, kad esame aktyvi mokykla, mėgstame leisti laiką drauge, vertiname gryną orą, mokame džiaugtis savo gražiu miesteliu ir jo apylinkėmis.

 


Šiais metais mokyklos mokiniai ir darželinukai ypač smagiai varė žiemą iš savo kiemo. Nors saulutės spinduliai džiugino persirengėlius ir tarsi sakė, kad žiemos varyti jau nebereikia, persirengėliai tuo nepatikėjo ir laikydamiesi visų Užgavėnių tradicijų šurmuliavo miestelio gatvėmis ir linksminosi mokyklos kiemelyje. Darželinukai ir 3, 4 klasių persirengėliai nešini More lankėsi Kriukų Seniūnijoje, bibliotekoje, parduotuvėse, svečiavosi buvusių mokytojų ir kitų kriukiečių namuose. Persirengėliai džiaugėsi sveikindami sutiktus žmones prisirinkę ne tik gerų emocijų, bet ir saldainių. Vėliau mokyklos kiemelyje drauge su persirengėliais prie įvairių mokyklos aktyvo organizuojamų žaidimų prisijungė ir kiti mokiniai bei mokytojai. Susirinkusieji šildėsi arbata ir vaišinosi gardžiais blynais. Renginio pabaigoje deginome žiemos simbolį – Morę. Tikime, kad tokios linksmybės ir triukšmas tikrai prišauks ankstyvą pavasarį ir pradžiugins mus šiltais orais, kuriuos galėsime išnaudoti žygiams ir pamokoms lauke.


Jau nuo rugsėjo 1 d. Gasčiūnų, Gataučių ir Kriukų mokyklų mokiniai turės naujų galimybių ugdymuisi: išplėstos mokymosi aplinkos, apjungta visų mokomųjų dalykų metodinė veikla. Mokiniai tyrinėdami ir eksperimentuodami, bandydami ir patirdami, galės tobulinti asmenines kompetencijas.

Bendros mokyklų projektinės, socialinės, sportinės, kultūrinės veiklos sudarys sąlygas atsiskleisti mokinių saviraiškai. Kiekvienam vaikui suteiksime galimybę atrasti save ir siekti įvairiapusės asmeninės pažangos.


Prieš atostogas ketvirtokai (mokytoja I. Gylytė) dalyvavo „Tyrėjų naktyje“, kurios tikslas buvo išsiaiškinti, kas yra virtuali realybė, kaip ir kokius pojūčius ji stimuliuoja, kokius jausmus sukelia. Tai su atvežtais virtualios realybės akiniais įgyvendinti padėjo „Enter VR“ iš Šiaulių. Vėliau ketvirtokai Scratch programa kūrė gimtadienio sveikinimą Lietuvai. Naktį leidosi į žygį apie Kriukus. Vaikai įsitikino, kad klasėje smagu ne tik mokytis, linksmai leisti laiką su bendraklasiais, mokytoja, bet net miegoti.


Vasario 11-ą dieną vyko didžiausia bendradarbiavimo pamoka, skirta Vasario 16-ajai paminėti. Jos metu visos Lietuvos mokyklos galėjo kartu jungtis į bendras veiklas ir tokiu būdu švęsti laisvę. Mūsų mokyklos ketvirtokai (mokytoja Ilona Gylytė) jau antrą kartą dalyvavo tokioje pamokoje. Šiais metais jie virtualiai susipažno ir kartu mokėsi su Vilniaus Jeruzalės progimnazijos 4A klasės mokiniais(mokytoja Jūratė Černevičienė). Vieni kitiems pristatė savo mokyklas, gimtuosius miestus bei atliko užduotis. Praktinių veiklų metu rašė ir piešė sveikinimus Lietuvai. Diena prabėgo nepastebimai greitai, atradus naujų draugų, įgijus naujų patirčių. Tikimės, kad draugystė tęsis ir, pasibaigus karantinui, galėsime vieni kitus pamatyti gyvai Tyrelio pelkėje, Krepšinio muziejuje, o gal susitiksime Vilniuje ir kartu dalyvausime kokioje nors edukacijoje. Šios gražios dienos akimirkos ne vieneriems metams išliks mokinių atmintyje.


Vasario 10 d. ketvirtokai (mokytoja I. Gylytė), kartu su dar 37 Lietuvos mokyklų ketvirtokų klasėm, dalyvavo nuotolinėje fizinio ugdymo pamokoje netradicinėje erdvėje, kurią vedė Egidijus Marozas. Įgytas žinias taikys mankštindamiesi namie ir mokykloje.


Vasario 9 dieną 1 klasės moksleiviams vyko aktyvus užsiėmimas „Sveiki dantukai”, kurį vedė Joniškio visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Užsiėmimo prasidėjo trumpa diskusija apie dantukus ir jų priežiūrą. Mokiniai buvo supažindinti su dantukų valymo technika, įvairiomis burnos ir dantų priežiūros priemonėmis. Buvo aptarta, kodėl dantukai genda ir kodėl svarbu lankytis pas dantų gydytoją. Išsivalę dantukus, specialios lempos pagalba vaikai galėjo pamatyti, kiek dar liko apnašų ant dantukų paviršių! Dantų šepetėlius mokiniams dovanojo Joniškio visuomenės sveikatos biuras.


Labai gaila, bet ir šiais metais, kaip ir praėjusiais, dėl susidariusios padėties tradicinio krepšinio turnyro nebus. Kviečiame prisijungti prie walk15 programėlės, „rinkti žingsnius" už Joniškį, Kriukus ir mokyklą. Likime sveiki ir saugūs, ir susitiksime vasarą!

2022walk15


Vasario 4 d. didžiojoje Mokonomikos pamokoje dalyvavo beveik visi vyresniųjų klasių mokiniai su mokytojomis V. Petraškiene, R. Ivaškevičiene, Ž. Pečiukiene, l. Kenzgailiene, V. Jašinskiene bei trečiokai ir ketvirtokai su mokytojomis R. Katiniene ir I. Gylyte. Gausybė lektorių kalbėjo apie tvarumą, inovacijas, pilietiškumą, finansinį raštingumą bei kitus įdomius dalykus. Patys mažiausi stebėjo dvi teatralizuotas pamokėles su Gilučių šeima, padėsiančias planuoti biudžetą ir gimtadienio šventę, mokėsi tvarumo — iš senų džinsų pasisiūti prijuostę. Buvo naudinga, inovatyvu, smagu.


Judrųjį taką išbando pradinukai.


Sausio 24 d. ikimokyklinukams Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė vedė aktyvų užsiėmimą „Sveikos pėdos – sveiki vaikai“.

Užsiėmimo metu įvairių fizinių pratimų ir specialių platformų pagalba atlikta pėdų mankštelė ir masažas, skirti stiprinti pėdučių raumenis bei formuoti teisingą linkį.


Sausio 24 d. pradinukai minėjo Tarptautinę komplimentų dieną. Visi kartu kūrė trispalvę komplimentų pievą, skirdami gražiausius žodžius draugams, mokytojams, mokyklos bendruomenei. Pasirodo, mes visi turime galią kitam pakelti nuotaiką, praskaidrinti dieną maloniomis pastabomis ir žodžiais. Juk kiekvienas yra vertas komplimento. Negailėkime jų!

Tegul komplimentas tampa kasdieniu įpročiu, o šypsenos nuspalvina mūsų dienas!


Sausio 21 d. trečiokams ir ketvirtokams (mokytoja I.Gylytė) integruota fizinio ugdymo pamoka vyko Pasvalio sporto mokyklos baseine.


Sausio 21 dieną 9 klasės mokiniams vyko užsiėmimas „Pirmoji pagalba nukentėjusiajam“, kurį vedė Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Užsiėmimo metu aptarta kodėl svarbu laiku suteikti pirmąją pagalbą, kaip ją iškviesti įvykus nelaimei, kaip įvertinti pagrindines gyvybines funkcijas, bei atlikti pradinį gaivinimą.


Sausio 20 d. mokykloje lankėsi Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius. Su mokytojais kalbėjosi apie rajono mokyklų tinklo pertvarką, kitas aktualijas. Po to su moksleiviais ir mokytojais dalyvavo tinklinio treniruotėje.


Darželinukai išbandė mokytojų E. Augulienės ir E. Čoj sumanytą judrųjį taką. Buvo daug smagių emocijų. Ačiū mokytojoms už puikią idėją.


Sausio 19 d. priešmokyklinukams ir pirmokams Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė vedė aktyvų užsiėmimą „Sveikos pėdos — sveiki vaikai”. Šio užsiėmimo tikslas — stiprinti pėdų raumenis. Užsiėmimo metu vaikai buvo supažindinti su plokščiapėdystės samprata ir pėdų atliekamomis funkcijomis, atliktas pėdų masažas ir mankštelė. Įvairių platformų pagalba atlikti įvairūs fiziniai pratimai pėdoms, kurie gerina bendrą vaikų organizmo būklę. Plokščiapėdystės profilaktika svarbi nuo pat ankstyvos vaikystės. Mankštelės ir pėdų masažai turi teigiamą poveikį, pagerina limfotaką, kraujotaką, stiprina skliautą palaikančius raumenis.


Sausio 18 d., mokykloje lankėsi Joniškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai ir pradinukams priminė, kokie pavojai tyko žiemą ant ledo, kada ledas saugus, ką daryti atsitikus nelaimei. Pareigūnai pademonstravo, kaip gelbėjamas įlūžęs žmogus: saugus aukos pasiekimas, ištraukimas iš vandens ir pargabenimas į krantą. Vaikai „gelbėjimo operaciją“ stebėjo sulaikę kvapą, padėjo ledroges ištraukti į krantą.


Sausio 13-ąją minėjome kartu visuotine pilietine iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“. Ryte mokykloje buvo uždegtos vienybės ir atminimo žvakutės. Vėliau 8-10 klasių mokiniai stebėjo Joniškio rajono savivaldybės mero Vitalijaus Gailiaus moderuojamą nuotolinę pilietiškumo pamoką su Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadu Viktoru Grabausku ir prisiminė, kodėl svarbi Sausio 13-oji, ir kokia ji buvo tą naktį, 1991 metais. Vidurdienį mokyklos bendruomenė organizavo žygį apie Kriukus Laisvės gynėjų dienai paminėti. Prie Nepriklausomybės paminklo mokiniai „pasodino“ neužmirštuolių pievą bei dalyvavo Kriukų seniūnijos organizuojamame Lietuvos istorijai svarbios dienos minėjime.


ELVIS


Nuo Naujųjų metų mūsų mokyklai vadovauja Linas Česnulis. Sveikiname ir linkime sėkmės.

2022linascesnulis


Mūsų biblioteka pasipildė naujomis knygomis. Lentynose ras sau tinkančią ir patinkančią knygą tiek mažieji, tiek vyresni skaitytojai. Tarp naujų knygų yra jau pamėgtų autorių (A. Lindgren, R. Granausko, K. Kubilinsko) ir mažai mūsų skaitytojams žinomų rašytojų (D. Kandrotienės, I. Pavilonytės, H. Ovreas) tekstų. Naujos knygos ne tik džiugina savo spalvomis, bet ir leidžia jas rinktis pagal temas – šį kartą jose skaitysime apie draugystę, patyčias, nuotykius, paauglystę ir t.t. Po atostogų būtinai lėkite į biblioteką ir pasiimkite savo knygą, nes skaitymas ne tik gerina rašymo įgūdžius, bet gali tave nukelti į dar neatrastus, neištyrinėtus kraštus.

2022knygos


Gruodžio 23 d. 5-10 klasių mokiniai rinkosi į karnavalą „Žadiname tigrą“. Visos klasės paruošė nuotaikingus pasirodymus: 5-okai suorganizavo smagią mankštą, 6-okai visus daina kvietė švęsti Kalėdas kartu, 7-okų dainoje skambėjo viltis, kad viskas bus gerai, 9-okai demonstravo aukštosios mados tendencijas kitiems metams, 10-okai užbūrė visus savo šokiu. Na o renginio organizatoriai 8-okai bandė pažadinti kitų metų šeimininką Tigrą ne tik vaidindami, bet ir šokdami. Renginio pabaigoje visos klasės džiaugėsi gavusios Kalėdų senelio nominacijas ir saldžias dovanėles.

2021zadinametigra


Mūsų pradinukai Kalėdų senelį susitiko Panevėžio lėlių vežimo teatre. Pažiūrėję „Gudručio" istoriją, pažaidę, pašokę, padainavę už išradingumą gavo po didelę saldžią dovaną, pabendravo su seneliu ir jo palyda, pažadėjo gerai mokytis ir kitais metais susitikti vėl.


Baigiantis metams, Senis Kalėda aplankė ir mūsų mokyklos darželinukus. Belaukdami svečio vaikai vaidino pasaką „Pirštinė", o atvykus seneliui jam dainavo daineles, deklamavo eilėraštukus, kartu šoko ratelius, žaidė žaidimus.


Gruodžio mėnesį mokiniai dalyvavo šalies mokinių virtualioje miniatiūrų parodoje – konkurse „KALĖDINĖ MINIATIŪRA ir ne tik…“  Konkursui pristatyta 492 dailės darbai 1-8 kl. mokinių.

Nominaciją už kalėdinės nuotaikos atskleidimą laimėjo Amanda Traškinaitė (8 kl.), o laureatų diplomais apdovanoti Valentinas Krincius (4 kl.) ir Karolis Kalinauskas (5 kl.). Mokinius paruošė dailės mokytoja metodininkė  Daiva Butkienė.

Sveikiname konkurso-parodos nugalėtojus ir kviečiame pasidžiaugti šventine nuotaika kūrybiniuose darbuose.

Virtuali paroda 1-4 kl. https://www.youtube.com/watch?v=WR6H4cXVH5c

Virtuali paroda 5-8 kl. https://www.youtube.com/watch?v=VFAn9oAUCuw

 2021nugaletojudarbai


FILMUKAS „GERA BŪTI GERU"


INTEGRUOTOS PAMOKOS, NAUDOJANT MICRO:BIT

Jau ne pirmus metus mūsų mokyklos mokiniai per IT pamokas naudoja mikro kompiuterius micro:bit. Su jais pamokos yra naudingesnės, praktiškesnės, įdomesnės. Mokiniai pagal užduotą temą turi parašyti programą-kodą Blocks sistemoje, patikrinti jį simuliatoriuje, išsaugoti, įrašyti į micro:bit’ą ir stebėti jo veikimą.

Šiemet lapkričio 24 d. 6 kl. mokiniai dalyvavo integruotoje geografijos – IT pamokoje „Pasaulio šalys“ (mokyt. V. Dundulienė, V. Ruseckaitė), kurioje parašė kodą micro:bit’ui ir galėjo micro:bit’ą naudoti kaip kompasą, kuris rodė visas keturias pasaulio šalis – Šiaurę, Pietus, Vakarus, Rytus.

Kita integruota IT – fizinio ugdymo pamoka „Žingsniamatis“ (mokyt. V. Ruseckaitė, D. Milaknis) įvyko gruodžio 3 d., kurios metu 5 kl. mokiniai parašė kodą micro:bit’ui ir naudojo jį kaip žingsniamatį. Mokiniai, pasiskirstę į dvi komandas, sporto salėje ėjo, bėgo ratus ir skaičiavo savo nueitus, nubėgtus žingsnius su micro:bit.

Gruodžio 8 d. micro:bit naudojo 6 kl. mokiniai integruotoje matematikos – IT pamokoje „Stačiakampio plotas“ (mokyt. I. Kenzgailienė, V. Ruseckaitė). Šeštokai parašė kodą micro:bit’ui Blocks sistemoje, įvedė aukščio ir pločio skaitines reikšmes micro:bit’e ir nustatė stačiakampio ir kvadrato plotą.

Na ir gruodžio 14 d. integruotoje lietuvių kalbos ir literatūros – IT pamokoje „Mįslės“ (mokyt. V. Jašinskienė, V. Ruseckaitė) 6 kl. mokiniai žaidė Kahoot ir stengėsi įminti mįsles apie žiemą. Vėliau Word programoje užrašė savo pasirinktą mįslę ir jos atsakymą, apipavidalino darbo lapą, parašė kodą micro:bit’ui Blocks sistemoje, stebėjo simuliatoriuje savo pasirinktos mįslės atsakymo prabėgantį vaizdą, įrašė į micro:bit ir galėjo stebėti mįslės atsakymą micro:bit valdiklyje.

Pamokos su micro:bit sukėlė mokiniams teigiamų emocijų, o mokytojus skatino bendradarbiaujant ieškoti įdomesnių pamokos organizavimo būdų. Tiek mokiniai, tiek ir mokytojai turėjo galimybę susipažinti su IT naujovėmis, įvertinti micro:bit naudojimo pamokose galimybes. Pripažinta, kad tokiu būdu galima geriau įsiminti kitų dalykų, ne tik IT, informaciją.


RESPUBLIKINĖ FLORISTINIŲ DARBŲ PARODA-KONKURSAS „ŽIEMOS PUOKŠTĖ – KMAIK 2021“

Gruodžio 9 d. Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje (Girionys, Kauno raj.) vyko respublikinė floristinių darbų paroda-konkursas „Žiemos puokštė – KMAIK 2021“. Konkursiniai darbai buvo suskirstyti į 3 grupes: A grupė – kalėdinis atvirukas „Laimingų Šv. Kalėdų!“ (dalyviai 5-8 kl. mok.), B grupė – kalėdinė girlianda „Atėjo šventė į namus“ (dalyviai 9-12 kl. mok.), C grupė - interjerui dekoruoti skirta floristinė eglutė ,,Kvepia eglutė žaliuoju mišku“ (dalyviai prof. mokyklų mok. iki 20 m. amžiaus). Parodai – konkursui pristatyti ir mūsų mokyklos mokinių darbai: 8 kl. mokinių V. Vaitekūnaitės ir A. Dargenytės kalėdiniai atvirukai (konsult. mok. D. Butkienė) ir 10 kl. mokinių U. Žvirgždaitės ir J. Stonkaus komandinis darbas – kalėdinė girlianda „Žvaigždžių sonata“ (konsult. mok. D. Butkienė ir G. Kardušienė). Ši kalėdinė girlianda – tai vienas iš šiais mokslo metais 10 klasės mokinių vykdomo integruoto projekto „Visatos paslaptys“ kūrybinių darbų.

Džiaugiamės, kad iš konkursui pristatytų daugiau nei 80 mokinių darbų, mūsų mokinių kalėdinei girliandai skirtas „Vilties prizas“.

Dalyviams bei jų mokytojoms įteikti parodos-konkurso dalyvio pažymėjimai, diplomai, rėmėjų įsteigti prizai. Parodos-konkurso dalyvių sukurtomis šventinėmis kompozicijomis bus papuošti Petrašiūnų slaugos ligoninės, senelių namų „Auksinis amžius“, „ARTJUSTOS“ gyventojų patalpų interjerai.


Gruodžio 8 d. 7 klasės mokiniai ir jų auklėtoja O. Švedienė vyko į Joniškio turizmo ir verslo informacijos centrą, kur vyko edukacija „Žiemgalių smilkalų kūrimo dirbtuvės“. Užsiėmimo pradžioje edukacijos vadovė Lina Vaitiekūnienė papasakojo apie ypatingus medžius ir augalus, kurie nuo seno buvo laikomi šventais. Moksleiviai susidomėję klausėsi ištraukų iš M. Slančiausko ir J. Basanavičiaus pasakojimų apie šventus augalus bei jų gydomasias savybes. Vėliau mokiniai patys gamino smilkalus iš susmulkintų žolelių ir medžių žievių. Užburiantis smilkalų kvapas suteikė mistikos ir įkvėpimo kūrybiniam procesui. Laikas pralėkė greitai, septintokai susidomėjo edukatorės pristatyta ekskursija po rajono šventas vietas ir nutarė pavasarį būtinai jose apsilankyti, kad daugiau sužinotų apie šventus žiemgalių augalus.

 


Gruodžio 7 d. 5-6 klasių mokiniai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vita Jašinskiene dalyvavo edukacinėje išvykoje „Ar pažįstate Jono miestą, Joniškį: tada ir dabar“ Joniškyje pagal Geros savijautos programą. Mokiniai vaišinosi virtieniais „Virtienių restoranėlyje“, lankėsi Joniškio Švenč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje, dalyvavo edukacinėje meno pamokoje (vadovė Rasa Vilkonė) Joniškio sinagogoje, su Romualdu Franckaičiu Stalo teniso muziejuje domėjosi šios sporto šakos raida Kriukuose ir Joniškio rajone. Mokiniai džiaugėsi artimiau susipažinę su sportiniu, istoriniu, kultūriniu, kulinariniu mūsų krašto paveldu.

 


Gruodžio 3 d. 9 klasės mokiniai vyko į Joniškio turizmo ir verslo informacijos centrą, kur vyko edukacija „Žiemgališkų smilkalų kūrimo dirbtuvės“. Mokiniai pradžioje domėjosi žolelėmis ir medžiais, kuriuos mūsų protėviai laikė šventais, vėliau klausėsi tautosakininko M. Slančiausko užrašytų padavimų ir pasakojimų apie ypatingus medžius bei tikėjimų apie smilkalų galias. Devintokai labai džiaugėsi, kad išmoko patys pasigaminti natūralius smilkalus iš žolelių bei medienos žievės. Už tai dėkingi edukacijos vadovei Linai Vaitiekūnienei.

 


Gruodžio 1 d. mokyklos pradinukai dalyvavo geros savijautos programos renginyje „Gerai jaučiuosi, kai ...". Vaikai mokėsi patys atpažinti emocijas, išsakyti savo patirtus jausmus įvairiose gyvenimiškose situacijose; suvokti savo unikalumą ir įtaką kitiems žmonėms, kad mus išskirtinius daro mūsų savybės, suprasti, kad esu ne tik aš, bet ir kiti žmonės. Pozicijų keitimo metu suvokė sau svarbius dalykus ir kokį vaidmenį jų gyvenime atlieka kiti. Komandinių užsiėmimų metu bendrai kūrybiškai išplėtojo veiksmų parinktis, aiškinosi kodėl draugystė kartais baigiasi ar pasidaro ne tokia stipri ir kaip tai priimti. Užsiėmimus vedė Joniškio rajono švietimo centro Pedagoginės psichologinės tarnybos specialistės Laima Paulauskienė ir Inga Rudokienė.

 


Draugo dienos proga Mokinių taryba organizavo nuotraukų konkursą „Mes - draugai ". Pateiktos 1-10 klasių mokinių nuotraukos buvo suklijuotos ant popieriaus lapų. Prie kiekvienos nuotraukos - eilės numeris. Tarybos nariai lankėsi klasėse, skaičiavo balsus už patikusias nuotraukas. Susumavus rezultatus, paaiškėjo nugalėtojai. Jų laukia saldūs prizai. Taip pat mokiniams buvo išdalinti draugų laiškai. Visą praėjusią savaitę veikė paštas „Laiškas draugui". Džiugu, kad didelė dalis mokinių gavo ne po vieną, o po 5-6 laiškus.

 


Lapkričio 29 d. mokytoja I. Gylytė dalyvavo nuotolinėje
respublikinėje mokytojų metodinėje-praktinėje konferencijoje
„PATYRIMINĖ (STEAM) VEIKLA, ĮVAIRIOMS VAIKŲ
KOMPETENCIJOMS UGDYTI“, kurioje pristatė su mokiniais vykdomus tyrimus, stebėjimus ir veiklas, bei skaitė pranešimą „Mokomės iš gamtos".

 


Lapkričio 26 d. mokyklos šeštokai suorganizavo penktokams krikštynas ir priėmė juos į piratų gretas. Renginio vedėjos, keturios piratės Gabija, Fausta, Vanesa ir Kristina, kvietė atlikti intriguojančias užduotis, o ginkluoti sargyboje stovėjo Pijus ir Žygimantas, saugojo, kad niekas nepaspruktų. Penktokams teko sukirsti vitaminų bombą – greipfrutus, o tada išbandyti savo apsukrumą lazerių šou. Ištvermę ir jėgą krikštukai demonstravo traukdami virvę su šeštokais, juos nugalėdami. Pati įdomiausia rungtis buvo lobio paieška pagal gautą žemėlapį. Jį aptikus ir atidarius skrynelę, penktokai džiaugėsi šokoladiniais pinigais. Šventės kulminacija – priesaika. Po jos penktokams buvo įteikti piratų akiniai, o šeštokai buvo pasveikinti daina ir gavo saldžią dovaną. Penktokai buvo sėkmingai pakrikštyti ir papildė gerųjų piratų būrį.


Lapkričio 23 dieną 3 klasės mokiniams vyko aktyvus užsiėmimas apie dantukų priežiūrą, kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė.
Užsiėmimo pradžioje vyko trumpa diskusija apie dantukus ir jų priežiūrą. Mokiniai buvo supažindinti su dantukų rūšimis, sandara, valymo technika, įvairiomis burnos ir dantų priežiūros priemonėmis.
Išsivalę dantukus, specialios lempos pagalba galėjo pamatyti kiek dar liko apnašų ant dantukų paviršių!
Taip pat buvo aptarta, kodėl dantukai genda, kodėl sugedusį dantuką skauda, kodėl svarbu lankytis pas dantų gydytoją.
Užsiėmimo pabaigoje atliko praktines užduotis knygelėje „Burnos higiena". Šias knygeles ir dantų šepetėlius mokiniams dovanojo Joniškio visuomenės sveikatos biuras.

 


Labai svarbu, ką mes valgome – tai lemia mūsų savijautą, fizinį bei protinį aktyvumą. Mityba yra vienas svarbiausių gyvensenos veiksnių, turinčių įtakos sveikatai.
Lapkričio 23 dieną, 2 kl. mokiniams, visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė vedė užsiėmimą „Sveika mityba. Šeškiukas Hektoras renkasi sveiką maistą“. Pamokos metu buvo kalbama apie sveikos mitybos taisykles ir principus, maisto pasirinkimo piramidę, sveikus ir nesveikus maisto produktus, vitaminus bei mineralines medžiagas, esančias maisto produktuose. Atliktos užduotys, padedančios įtvirtinti gautas žinias. Užsiėmimo metu mokiniams buvo padovanotos knygelės „Šeškiukas Hektoras renkasi sveiką maistą“, kuriose pagrindinis personažas renkasi sveiką maistą, pabrėžiama pusryčių, skirtingų maisto produktų grupių nauda, moko vaikus sveikos mitybos taisyklių ir principų.

 


Lapkričio 16 dieną, įgyvendinant Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro projektą „Interaktyvaus fizinio aktyvumo plėtra Joniškio rajone" Nr. SRF-SIĮ-2019-1-0352, finansuojamą sporto rėmimo fondo lėšomis, pradinių klasių mokiniams vyko aktyvūs fizinio aktyvumo užsiėmimai su modernia ir inovatyvia fizinio aktyvumo skatinimo sistema „iDance“.
Ši sistema naudojama mokinių fiziniam aktyvumui skatinti. Ji didina ne tik energijos sunaudojimą, bet ir koordinaciją, dėmesingumą, koncentraciją, motyvuoja siekti tikslo.
Užsiėmimus mokiniams vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė.

 


PYRAGŲ DIENA


TOLERANCIJOS MIESTAS

Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos miestas! Klasėse su mokiniais buvo išsiaiškinta, išanalizuota žodžio „tolerancija“ reikšmė. Aptarta, ar mes gyvename tolerantiškoje visuomenėje, ar savo mieste, gyvenamojoje vietovėje matome, pastebime tolerancijos, netolerancijos pavyzdžius, situacijas. Taip pat diskutuota, kokias žiaurias pasekmes gali sukelti netolerancija, priešiškumas kitam bei kitokiam. Tuomet kiekviena klasė piešė, karpė, o vėliau viską jungė, klijavo į vieną darbą, taip sukurdami mūsų mokyklos „Tolerancijos miestą‘‘.

2021tolerancijos miestas


Lapkričio 15 dieną, 4 klasės mokiniams vyko aktyvus užsiėmimas „Paguodos skrynelė”, kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Mokiniai klausėsi pasakojimo apie vaikų jausmus, aptarė kokie jie būna, ką daryti, kai baisu, liūdna, pikta... Iš kartono ruošinių lankstė ir spalvino dėžutes, į kurias galės susidėti jiems svarbius ir brangius daiktus.


Mokinių taryba organizavo ir pravedė popietę „Bauginantis reikalas". Renginio metu vyko viktorina Helovynui paminėti, mokiniai buvo mokomi naujų žaidimų, klasės demonstravo kostiumus, skirtus šiai progai. Daugiausia balų surinko, buvo išmaniausi, linksmiausi ir spalvingiausi 4 ir 8 klasės mokiniai. Jiems buvo įteikti nugalėtojų prizai.


Mūsų mokyklos bendruomenės nariai lapkričio 8-9 dienomis pagal Kokybės krepšelio projektą aplankė Šiaulių r. Voveriškių mokyklą. Dairydamiesi panašioje savo struktūra ir mokinių skaičiumi mokykloje Kriukų pagrindinės mokyklos mokytojai dalinosi savo gerąja patirtimi ir sėmėsi idėjų geresnės pamokos organizavimui. Pranešimuose pristatyta abiejų mokyklų sėkminga projektinė veikla. Svečiuotasi ir Šakių r. Kriūkų mokykloje–daugiafunkciame centre.
Šioje mokykloje apsilankyti norėta jau seniai, nes dažnai šios ugdymo įstaigos pavadinimas painiojamas su Joniškio r. Kriukų pagrindinės mokyklos. Po vizito tapo aišku, kad šias ugdymo įstaigas jungia ne tik pavadinimas, šios mokyklos gyvena panašiais džiaugsmais ir problemomis, abiejose įstaigose ypač stipriai plėtojama popamokinė mokinių veikla, bendradarbiaujama su bendruomenėmis. Tikimės, kad šie vizitai į Voveriškių mokyklą ir Kriūkų mokyklą-daugiafunkcį centrą bus gražios ir prasmingos draugystės pradžia, kuri skatins ieškoti geriausių ir tinkamiausių ugdymo būdų.


Prieš atostogas ketvirtokai (mokytoja I. Gylytė) lankėsi Joniškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje. Susitikimo metu mokiniai sužinojo, kodėl ir kaip dažnai kyla gaisrai, kas yra labai svarbu gaisro metu, kaip elgtis kilus gaisrui, į ką orientuotis, kad tiksliai gebėtum papasakoti apie įvykio vietą, kokias taikyti prevencines priemones, norint išvengti gaisrų. Taip pat mokiniams buvo įdomu pamatyti, kokią įrangą naudoja gaisrininkai gaisro metu, kokia gaisrų gesinimo specifika, per kokį laiką turi atvykti gaisrininkų komanda į gaisro vietą. Daug ką galėjo išbandyti patys –pasimatuoti ugniagesių gelbėtojų apsauginius drabužius, išbandyti, kaip veikia gelbėjimo įranga, įlipti į ugniagesių automobilį bei palaikyti gaisrinę žarną.Tuo pačiu mokiniai susipažino su gaisrininko profesija: sužinojo, kodėl verta ją rinktis, kokias charakterio savybes turi turėti ugniagesys.


Tadam!!! Šį Helovyno vakarą skubame skelbti "Moliūgėlių" konkurso nugalėtojus. Sveikiname! Visi buvote verti apdovanojimų, bet daugiausiai balsų surinko:

2021gerimoliugai


Ketvirtokai (mokytoja I. Gylytė) dalyvauja projekte "Olimpinis mėnuo 2021".
Akimirkos iš emocinės savaitės veiklų #olimpinismenuo 


Spalio 18-22 d. mokykla minėjo Klimato savaitę ir 6-10 kl. mokiniai dalyvavo viktorinoje, kurioje pasitikrino žinias apie globalinį klimato atšilimą, jo priežastis ir padarinius.

2021klimatokaita


8-10 klasių mokiniai spalio 21 d. lankėsi Joniškio ŽŪM. Atvirų durų dienoje mokiniams buvo pristatyta mokyklos biblioteka ir joje esantys aktualiausi, įdomiausi, patraukliausi leidiniai. Po to moksleiviai susipažino su automobilių mechaniko specialybe, kur drąsiausi galėjo padirbėti praktiškai. Dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo skyriuje mokiniai ne tik sužinojo apie šią specialybę, bet galėjo pasigaminti papuošalų iš gėlių. Žemės ūkio verslo skyriuje mūsų mokiniai pademonstravo puikias žinias apie augalus ir buvo apdovanoti prizais. Neblogai sekėsi ir viktorinoje, kurią žaidė multimedijos paslaugų skyriuje. Apsilankymą mokykloje baigė modernioje virtuvėje, kur ruošiami būsimieji virėjai. Mokiniai džiaugėsi ne tik prizais, dovanomis, bet ir puikiu mokyklos pristatymu, šiltu bendravimu. Keletas mokinių jau dabar yra apsisprendę vėliau mokytis šioje mokykloje.


Ikimokyklinukai domėjosi naminiais gyvuliais. Vaikai mokėsi juos pavadinti, ieškojo, kuo jie panašūs ir kuo skiriasi, sužinojo apie jų naudą žmogui, piešė, spalvino ir susipažino su jais gyvai. Mokiniai lankėsi L. ir G.Vilimų sodyboje ir apžiūrėjo ožkas, paukščius. V. ir R. Juškų sodyboje matė triušius, ponius ir vienu iš jų jodinėjo. Su savo augintiniais supažindino ir Nedukas – jo tėveliai į darželio kiemelį atnešė triušius ir jūrų kiaulytę. Grupėje visi ikimokyklinukai bandė „melžti“ karvutę.


Spalio 20 d. ketvirtokai dalyvavo nuotolinėje respublikinėje pradinių klasių mokinių konferencijoje „Stebiu, tyrinėju, pažįstu...“. Išklausė daug įdomių pristatymų, sužinojo, kuo domisi, ką tyrinėja jų bendraamžiai. Aurėja Sutkutė pristatė, kokius stebėjimus ir tyrimus atliko ketvirtokai: „Drugelio vystymosi stadijos – metamorfozė“, „Lėliukės virtimas drugeliu“, „Mūsų augintiniai – degu ir žuvytė gaidelis“, „Vanduo: įvairios jo būsenos“, „Pėdsakai sniege“, „Jaunieji daržininkai“, „Grįžtantys paukščiai“. Po refleksijos laukė bendra labai smagi veikla - ,,slime“ gaminimas. Mokiniai didžiavosi savo rezultatais ir džiaugėsi sužinoję, kokiomis veiklomis užsiima jų bendraamžiai kitose mokyklose.


Maloni staigmena atkeliavo iš Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos - diplomai ir atminimo dovanėlės piešinių konkurse „Mes- baltai“ dalyvavusiems mokiniams. Roberta Norbutaitė (4 kl.) pelnė III vietą, paskatinamąją vietą laimėjo Kamilė Norbutaitė (2 kl.), o Aurėja Sutkutė (4 kl.) apdovanota dalyvio diplomu bei saldžiu prizu (mokytoja Daiva Butkienė). Sveikiname!

mes baltai


ERDVĖ

2021erdve


Spalio 15 d. 8-10 klasių mokiniams integruota chemijos (mokyt. V. Petraškienė) ir matematikos (mokyt. I. Kenzgailienė) pamokos vyko netradicinėje aplinkoje – Šiaulių valstybinės kolegijos Verslo ir technologijų fakultete. Mokiniai susipažino su kolegijoje vykdomomis programomis – Aplinkos apsauga ir Statyba. Mokiniai turėjo galimybę apžiūrėti šių programų vykdymui įrengtas laboratorijas. Mokiniai vertino savo aplinkos geriamo vandens kokybę. Aplinkos tyrimų laboratorijoje atliko cheminius ir fizikinius vandens tyrimus, įsitikino, kad 1 litro vandens masė lygi 1 kilogramui.


Spalio 14 d. mūsų mokyklos komanda (šeštokai Pijus Jankauskas, Fausta Miravičiūtė, aštuntokės Amanda Traškinaitė, Akvilė Dargenytė ir septintokas Danieliaus Krinciaus), suburta mokytojos V. Dundulienės, dalyvavo nuotoliniame šalies 5-8 klasių mokinių protmūšyje „Kultūrų ratas", kurį organizavo Lietuvos mokinių neformalaus švietimo centro Turizmo ir kraštotyros skyrius. Mokiniai Kahoot platformoje su kitomis komandomis ieškojo atsakymų į klausimus apie Lietuvos tautines mažumas, jų kalbą ir religiją, papročius ir tradicijas, šventes ir vertybes. Tai prasminga veikla, skatinanti tolerantiškumą kitoms žmonių rasėms ir tautoms, jų tradicijoms ir vertybėms.


INTEGRUOTA IT-FIZIKOS PAMOKA „ELEKTRINĖS GRANDINĖS"

Spalio 14 d. mūsų mokyklos 7 klasės mokiniai dalyvavo integruotoje IT-fizikos pamokoje „Elektrinės grandinės” (mokyt. V. Ruseckaitė ir G. Kardušienė). Mokiniai informatikos kabinete naudojo „Kompiuteriukų ralio” priemones – maketavimo plokštę, laidus, dc varikliuką, maitinimo šaltinius. Jie sujungė elektrinės grandinės elementus ir stebėjo dc varikliuko sukimąsi. Tokiu būdu jie praktiškai susipažino su elektrinių grandinių veikimo principu – srovė teka uždaroje grandinėje. Taip pat mokiniai naudojosi internetine elektrinių grandinių kūrimo programėle ir jungė jas elektroninėje erdvėje. Pamokos tęsinys buvo fizikos kabinete, kur mokiniai naudojosi mokomaisiais grandinių rinkiniais „Electronic Snap Circuits”, gautais pagal projektą „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis".


Spalio 11 dieną 3 klasės mokiniams vyko aktyvus užsiėmimas „Baimė - kas tai?", kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Su moksleiviais aptarta viena iš emocijų - baimė. Vaikai turi įvairiausių baimių: vieni bijo gyvačių, varlių, pelių, kiti vorų, ryklių. Vaikams buvo paaiškinta kuo skiriasi baimė nuo nerimo ar fobijos, kad ko nors bijoti nėra blogai, o priešingai — tai padeda mokytis, skatina stengtis ir būti budriam.
Diskusijos metu bandyta išsiaiškinti ar galima įveikti savo baimes ir kaip tą padaryti. Kadangi didžiausia vaikų baimė vorai, moksleiviai juos lipdė, kad įveiktų savo baimę šiems gyvūnėliams.


Spalio 8 d. 5, 6, 7 klasių mokiniai kartu su istorijos mokytoja Rita Ivaškevičiene ir biologijos mokytoja Žydryne Pečiukiene išvyko į integruotą istorijos-biologijos pamoką „Gamta ir žmogus“, kuri vyko netradicinėje aplinkoje — Mūšos tyrelio pelkėje. Tyrinėdami gamtą mokiniai rinko informaciją apie pelkėje randamus augalus, gyvūnus, vabzdžius ir svarstė ar lengva buvo pirmykščiam žmogui, rankiotojui išgyventi tokioje aplinkoje. Pasisėmė gerų emocijų, pabuvę gryname ore, įveikę 8 km. laimingi grįžo į mokyklą.


Spalio 7 dieną 1-2 klasės mokiniams vyko aktyvus užsiėmimas „Emocijos. Jausmai“, kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Šio užsiėmimo tikslas buvo - supažindinti vaikus su emocijų rūšimis (pyktis baimė, džiaugsmas, liūdesys ir kt.), jas aptarti. Mokiniai piešė kada jie būna linksmi, liūdni ir pikti, bei kaip jaučiasi mokykloje.
Užsiėmimo pabaigoje žaidė „Mesk, galvok, daryk" žaidimą.


Spalio mėnesio antroji savaitė (04 – 10 d.) visoje Europoje yra skelbiama DISLEKSIJOS PAŽINIMO SAVAITE. Mūsų mokykla prisijungė prie šios iniciatyvos ir skleidė žinią apie disleksiją. Visi 7 - 8 kl. mokiniai dalyvavo projekte – konkurse „Gyvenimas ne tik tekstas“. Anglų kalbos pamokoje (mokytoja O. Švedienė) žiūrėjo ir aptarė filmą „Mical“, dailės pamokos metu (mokytoja D. Butkienė) piešė tema „Raidė, kaip išraiška“. Tarp atrinktų 20 daugiausiai komisijos balsų surinkusių darbų, kurie nuo spalio 5 d. bus eksponuojami Vilniuje, pramogų centre „Adventica“, yra ir mūsų septintokų Ž. Dundulio ir A. Ušpuraitės piešiniai. Mokytojai, apsirengę raudonai, skleidė mintį, kad supranta šį sutrikimą turinčius žmones ir yra pasiruošę jiems padėti.


Minint pasaulinę gyvūnų globos dieną ketvirtokams (mokytoja I. Gylytė) L. ir G. Vilimų ūkyje vyko integruota pasaulio pažinimo bei dailės ir technologijų pamoka "Naminiai gyvūnai". Mokiniai stebėjo ožiukus, triušius, povus, domėjosi jų gyvenimo trukme, sąlygomis, mitybos ypatumais; piešė juos. Po pamokos ketvirtokai aplankė darželinukus, supažindino juos su savo augintiniais Obuoliu ir Minija degu, katinu Ryžiu; pristatė savo stebėjimus - drugelių vystymosi stadijas. Pamokos gamtoje ketvirtokams labai patinka.


3 kl. mokiniams (mokytojai R. Katinienė ir A. Gruodis) vyko integruota muzikos ir pasaulio pažinimo pamoka „Ruduo". Trečiokai stebėjo ir grožėjosi pageltusiais lapais, kaštonais, giliukais. Mokėsi atskirti įvairių medžių lapus ir vaisius. Pakartojo daineles apie medžius, grybus. Išmoko dainuoti naują dainelę apie rudenį, pritardami pasidarytais instrumentais. Vaikai mano, kad šitaip mokytis žymiai įdomiau.


Ikimokyklinukai pavasarį sėjo, sodino daržoves, o rudenį nurovė ir iš savo augintų morkų gamino salotas.


Spalio 5-ąją, Tarptautinę mokytojų dieną, mūsų mokyklos pedagogai džiugiai rinkosi į jiems išpuoštą mokyklą, susižavėję klausėsi mokinių aktyvo muzikinio sveikinimo ir noriai dalyvavo 10-okų organizuotoje pamokoje-žaidime. Vėliau mokyklos psichologė Aušra Sakalienė kolegas kvietė pasimėgauti meno terapija ir geriau pažinti ne tik kitus, bet ir save. Gražius žodžius ir šiltus sveikinimus mūsų mokytojams skyrė Kriukų seniūnijos atstovai. Mokykloje lankėsi ir savo nuoširdžiais sveikinimais džiugino bei padėkas įteikė pradinių kl. mokytojai R. Katinienei ir technologijų mokytojui A. Budriui Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius, mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė, administracijos direktoriaus pavaduotojas Aivaras Rudnickas.


Rugsėjo 30 dieną mūsų mokyklos 10 klasės mokiniai (lyd. mokyt. D. Butkienė ir G. Kardušienė) aplankė Lietuvos etnokosmologijos muziejų ir astronomijos observatoriją, įsikūrusius Molėtų raj., Kulionių k.

Mus pasitiko įspūdingos muziejaus inovatyvios erdvės, kuriose pasijunti tarsi pasakoje. Kiekviena erdvė vis kitokia: vienoje pasakojama apie etninę lietuvių patirtį, kitoje - apie Mikalojaus Konstantino Čiurlionio viziją, dar kitoje apie žvaigždynus ir pan. Na, o pakilus į 30 m aukštyje esančią apžvalgos aikštelę, gėrėjomės Aukštaitijos apylinkėmis. Observatorijoje klausėmės paskaitos apie astronomijos istoriją, Lietuvos mokslininkų pasiekimus, o užlipę į bokštą, galėjome susipažinti su  galingu teleskopu.  

Dešimtokai  šiais mokslo metais vykdo integruotą fizikos – dailės projektą „Visatos paslaptys“, tad šios kelionės tikslas buvo ne tik praturtinti moksleivius astronomijos žiniomis, bet ir pasisemti idėjų būsimam kūrybiniam šio projekto darbui.


BENDRUOMENĖS ŽYGIS „SVEIKAI TURISTAUK"

Rugsėjo 30-ąją mūsų mokyklos sportiškieji bendruomenės nariai ėjo į žygį už mokyklą ir už Joniškį, prisijungę su programėle „Walk15". Žingsniavo apie 80 žmonių. Įveikti daugiau nei 8 kilometrai. Grįžusieji pasiskirstė komandomis ir lankėsi linksmose, integruotų dalykų stotelėse, kur galėjo išbandyti savo jėgas įvairiose veiklose. Vėliau visi dalyviai vaišinosi vietoje ant laužo keptomis dešrelėmis. Turistiniai pietūs buvo puiki galimybė visiems pabūti drauge gryname ore, pasidalinti žygio įspūdžiais.


Rugsėjo 29 d. mokykloje svečiavosi sesutė Gerutė ir broliukas Nevaliukas, kurie pradinukus mokė sąžiningumo (prie ko gali privesti melas), sveiko gyvenimo būdo (sveika mityba, sporto nauda, kasdieninė higiena), aplinkos tausojimo (atliekų rūšiavimas, antrinių žaliavų panaudojimas). Spektaklio metu vaikai kartu su aktoriais/ personažais ieškojo situacijų sprendimo būdų, dalyvavo spektaklyje.


EUROPOS KALBŲ DIENA

Rugsėjo 28-ąją dieną Kriukų pagrindinės mokyklos 5-10 klasių mokiniai buvo pakviesti paminėti Europos kalbų dieną. Šiais metais Europos kalbų diena švenčiama 20-tą kartą. Visi mokiniai pritarė lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai V. Jašinskienei, kad gražiausia yra sava kalba, nors smagu išmokti ir kitas Europos kalbas. Vėliau istorijos mokytoja R. Ivaškevičienė susirinkusiuosius pakvietė išbandyti savo jėgas ir pasitikrinti žinias Europos kalbų protmūšyje. Neblogai sekėsi visiems mokiniams, tačiau prizines vietas pasidalino vyresnieji berniukai: III-ioji vieta atiteko 8 klasės mokiniui Oskarui Ramanauskui, II-oji – 10-okui Justui Stonkui, o I-oji – 9 klasės moksleiviui Dariui Ramonui. Padėkas ir simbolines dovanas prizininkams džiugiai dalino rusų kalbos mokytoja Aldona Radvilienė ir anglų kalbos mokytoja Ona Švedienė.


Ikimokyklinukai susipažino su vaisiais: išsiaiškino kas slepiasi jų viduje, tyrinėjo, ragavo, gamino ir skanavo obuolių pyragą.


Rugsėjo 28 d. trečios klasės ir PUG mokiniai su mokytojomis Regina Katiniene, Alina Novikiene ir mokytojos padėjėja Violeta Pipiraite Urbonų rančoje „Žiogas" kartu su rančos šeimininke organizavo integruotą matematikos, aplinkos pažinimo, dailės ir technologijų pamoką „Kas pametė pasagą?". Vaikai sužinojo daug įdomių dalykų apie žirgus, jodinėjo.Šitokios pamokos labai įdomios ir naudingos.


SVEIKATINGUMO DIENA

Rugsėjo 27 dieną mokykloje vyko sporto ir sveikatingumo šventė "BEACTIVE", skirta Europos judumo savaitei.
#Europosjudumosavaitė #BEACTIVE


Rugsėjo 23 d. - žydų genocido Lietuvoje atminties diena, ją trečiokai ir ketvirtokai su mokytojomis R. Katiniene ir I. Gylyte paminėjo apsilankydami Kriukų žydų kapinaitėse ir jų atminimą pagerbdami tylos minute.


Rugsėjo 22 dieną, minėdami Europos judumo savaitę ir Dieną be automobilio, ketvirtokai (mokytoja I. Gylytė) lankėsi Urbonų rančoje „Žiogas". Sužinojo daug įdomių dalykų apie žirgus, smagiai jodinėjo. Susipažino su kitais rančos gyventojais: poniais, Kamerūno ožiukais, avytėmis, šinšilu, žąsimis, vištomis, triušiukais. Labradoras Braunis taip susidraugavo su vaikais, kad išvažiuojant kartu lipo į autobusą. Gavome ir dovanų - degu Miniją, klasėje auginamam degu draugę. Ačiū svetingiems rančos šeimininkams.


Š. m. rugsėjo 22 dieną mūsų mokyklos 5-10 klasių moksleiviai kartu su dailės mokytoja Daiva Butkiene ir informatikos mokytoja Vaida Ruseckaite dalyvavo Baltų vienybės dienos minėjimo renginyje Saulės mūšio memorialinėje vietoje. Minėjimo metu  skambėjo folklorinė muzika, vyko edukacija „Senovė žalvariu prabyla“, norintys vaišinosi žiemgališka koše... Mokiniai nekantriai laukė praėjusių metų dailės plenero „Saulės mūšio pergalės reikšmėapdovanojimų. 12-18 metų amžiaus grupėje – nemažai prizininkų! Gintarė Venskutė (dabar jau gimnazistė) laimėjo 1 vietą, Laura Steponaitytė, Agnė Lingevičiūtė džiaugėsi 2 vieta, o Osvaldo Vaitekūno piešinys pelnė 3 vietą. Kiti plenero dalyviai – Kristina Milanovičiūtė, Agnė Vaitekūnaitė, Vaida Vaitekūnaitė, Armandas Mažutis, Amanda Traškinaitė, Viltė Tvaskūnaitė, Airida Tvaskūnaitė taipogi buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanėlėmis. Patirtimi atgijusi istorinė atmintis dar ilgai šildys mokinių širdis…

                                                                                  


Rugsėjo 16 d. mokykloje lankėsi Joniškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai ir jų padėjėjas, vaikų draugas Ugnius. Turėjome galimybę detaliai apžiūrėti ugniagesių gelbėtojų automobilius, juose esančią gelbėjimo įrangą, išbandyti kaip veikia vandens žarnos, kaip karpomas ar plečiamas metalas, kaip užsidėti apie 25 kg sveriančią kvėpavimo įrangą.


Darželinukai dalyvavo judumo savaitėje - ėjo į žygį aplink Kriukų miestelį, pakeliui užsuko į mokyklos stadioną pasportuoti. Mažieji įveikė 4768 žingsnius.


Rugsėjo 14 dieną, Joniškio visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė ir grupės auklėtoja Egidija Augulienė vedė ikimokyklinės grupės vaikams užsiėmimą „Mikrobai. Rankyčių higiena“, kurio metu, rankytes apšvietus specialia lempa, rado daug mikrobų; darė eksperimentą — žiūrėjo kaip mikrobai bijo muilo, taip pat mokėsi teisingai plauti rankas su vandeniu ir muilu.
Uždėję rankytės anspaudą ant popieriaus lapo prisižadėjo rūpintis jų švara.


Mūsų mokyklos 7, 8 ir 10 klasių mokiniai noriai įsijungė į judumo mėnesio „Judėjimas - tavo sveikata, stiprybė, grožis“ veiklas. Rugsėjo 13 d.  jie su biologijos mokytoja Žydryne Pečiukiene ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vita Jašinskienė vyko į Mūšos tyrelio pažintinį taką. Mokiniai čia buvo pakviesti į pažintinę lietuvių kalbos ir literatūros ir biologijos pamoką „Pažinkime pelkę keliaudami su mitinėmis būtybėmis“. Pasiskirstę grupėmis mokiniai atliko užduotis: ieškojo informaciniuose stenduose atsakymų apie Mūšos tyrelio pelkėje augančius augalus, gyvūnus, lietuvių kalbos ir literatūros užduotis atliko Laumės ir Velnio padedami. Iš kelionės mokiniai ir mokytojos grįžo pavargę, bet pilni gerų emocijų ir džiaugsmo, kad ne tik turėjo galimybę smagiai praleisti laiką su kitų klasių moksleiviais, bet ir pasimėgauti tyru Mūšos tyrelio pelkės oru, gražia jo gamta.


Rugsėjo 10 d. 3 kl. mokiniams (mokytoja R. Katinienė) vyko integruota pasaulio pažinimo ir matematikos pamoka „Prie mokyklos augančių medžių amžius". Trečiokai, dirbdami grupėse, turėjo susirasti jiems skirtus medžius, išmatuoti jų kamienų apimtis ir apskaičiuoti apytikrį medžių amžių.Po visų atliktų darbų, padarėme išvadą, kad priešais mokyklą auga seniausias ąžuolas - 64,8 m., jauniausias medis vienas iš šermukšnių - 16,6 m. Seniausiam beržui, augančiam priešais valgyklą - 44,8 m.
Visiems buvo įdomu tyrinėti.


Pasibaigė pirma mokyklos judumo mėnesio „Judėjimas - tavo sveikata, stiprybė, grožis" savaitė. Aktyviai laiką leidome Pasvalio sporto mokyklos baseine, tradiciškai prieš pamokas mankštinomės lauke, savaitgalį dalyvavome Walk15 žygyje Kaune, kuriame įveikėme 10 kilometrų (15000 žingsnių) trasą Panemunės šile.


etwinning


Rugsėjo 4 d. tradiciškai jau ketvirtą kartą mokyklos komanda jungėsi į Walk15 žygį Kaune. Smagu, kai tuo gyvena visa mokykla, nes žygio Šiauliuose metu buvome pripažinti „Masiškiausiai einanti mokykla".

2021walk15


Mokykloje svečiavosi Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius ir administracijos direktorius Tomas Armonavičius. Svečiai padovanojo knygą mokyklai. Pasisveikinę su mokiniais, pabendravę su mokytojais, aplankė muziejų, darželį ir aptarė šios dienos aktualijas.

2021knyga 


eTWINNING PROJEKTAS

 


RUGSĖJO 1-OSIOS ŠVENTĖ

Graži, karšta, nerūpestinga vasara, kaip ir dera, užleido vietą rudeniui, o jis kasmet prasideda ypatinga švente – Mokslo ir žinių diena.
Mokinių rankose gėlės, pirmokų veiduose šypsenos, dešimtokų skaitomos eilės, mokyklos ansamblio dainos nuspalvino šią šventinę dieną.
Kriukų pagrindinėje mokykloje šį rytą šurmuliavo ne tik mokytojai ir mokiniai bei jų tėveliai, mus aplankė ir svečiai. Joniškio rajono savivaldybės mero patarėja Inga Karbauskienė, kuri pradžiugino pirmokus dovanomis – kanceliarinių prekių dėžutėmis. Naujuosius mokslo metus laimino Kriukų parapijos klebonas Vaidas Mikalčius. Šilčiausius sveikinimus ir diplomus už pasiekimus olimpiadose mokiniams ir mokytojoms įteikė Joniškio rajono švietimo centro metodininkė Inga Augustauskaitė. Mokyklos bendruomenę sveikino ir Joniškio rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai. Jie dovanomis nudžiugino pirmokus. Šiltų žodžių ir linkėjimų atvežė buvęs ilgametis mokyklos direktorius Vytautas Baltramaitis. Mokyklos direktorės Ritos Šilinienės įkvepiantys žodžiai „Kad kiekviena maža sėkmė būtų atspirties taškas į dideles pergales“ ir dešimtokų vadovės Žydrynės Pečiukienės linkėjimai auklėtiniams įsimintinų metų, užbaigė ypatingą šventę.
Pirmokai, skambant pirmajam skambučiui, vedami dešimtokų ir klasių vadovių su savo mokiniais, skubėjo į klases pirmajai pamokai.

Papildoma informacija